DİSK, asgari ücret için İstanbul'da sokağa indi! Kartal mitinginde 'Asgari ücret 5200 olsun' talebi

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) asgari ücret için miting düzenledi. İstanbul'un Kartal ilçesinde düzenlenen mitingde işçiler, 'Asgari ücret 5200 net', 'Artık yeter, geçinmek istiyoruz' sloganları attı.

Google Haberlere Abone ol
DİSK, asgari ücret için İstanbul'da sokağa indi! Kartal mitinginde 'Asgari ücret 5200 olsun' talebi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) eylül, ekim ve kasım aylarında yaptığı toplam 400 baz puanlık faiz indirimi sonrası Türk lirası yabancı paralar karşısında değer kaybetti.

Doların 13 lira bandına yerleşmesiyle Türk parasının üç aydaki değer kaybı yüzde 57'yi aştı. Bu durum birçok sektörde ardı arkası kesilmeyen zamları beraberinde getirdi.

Hayat pahalılığı her geçen gün kendisini daha fazla hissettirirken, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu sokağa çıktı.

DİSK, Kartal'da asgari ücret mitingi düzenledi. Asgari ücretin net 5 bin 200 lira olması talebiyle düzenlenen mitinge, işçiler ve siyasi parti temsilcileri destek verdi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), asgari ücretin net 5 bin 200 lira olması talebiyle saat 14.00'da Kartal'da miting düzenledi. Mitinge emeklilikte yaşa takılanlar, öğrenciler, emekliler, sağlık çalışanları ve çok sayıda siyasi parti destek verdi. Katılımcılar miting alanına girmeden önce yürüyüş yaptı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, mitingde asgari ücret talepleri hakkında açıklamalarda bulundu.

 DİSK, asgari ücret için İstanbul'da sokağa indi! Kartal mitinginde 'Asgari ücret 5200 olsun' talebi - Resim : 3

"ASGARİ ÜCRETTE KIRMIZIÇİZGİ 5 BİN 200 LİRA"

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, miting alanındaki konuşmasında "Yıllardır mücadele verenler, EYT'li kardeşlerim ve günlerdir fabrikalarda, iş yerlerinde 'gelirde adalet, vergide adalet, geçinmek istiyoruz' diyen DİSK'li kardeşlerim sizi DİSK adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Ekonomik krizin ve pandeminin yükünü biz taşıyoruz. Her gece uykuya dalmadan yarın faturaları nasıl ödeyeceğiz diye düşünüyoruz. Her sabah yeni zamlarla cebimizdeki paranın pul olduğuyla uyanıyoruz. Biz pahalılık diyoruz, zamlar diyoruz, geçinemiyoruz diyoruz. İşçi sınıfının aklıyla emeğiyle dalga geçmeyin. İşçilerle dalga geçenleri tarih affetmez biz de affetmeyeceğiz. Yarın son toplantı var. İşçi sınıfının asgari ücretle ilgili kırmızıçizgisi en az 5 bin 200 liradır" dedi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin