Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati TBMM'deki bütçe görüşmelerinde konuştu... Asgari ücret ve 'büyüme' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati TBMM'deki bütçe görüşmelerinde konuştu. Bakan Nebati, "Cari açıkta yıl sonunda müjdeli rakamları göreceğiz." dedi. Asgari ücret ile ilgili de konuşan Bakan Nebati, "Beklentiyi karşılayacak artış planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati TBMM'deki bütçe görüşmelerinde konuştu... Asgari ücret ve 'büyüme' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM'de bütçe görüşmelerinde konuştu.

Bakan Nebati'nin konuşmasından öne çıkanlar:

İhracatımız güçlü bir şekilde ilerliyor. Türkiye bu yıl da dünya ülkelerinden pozitif ayrışacak. Rekabet gücü yüksek sektörleri destekleyeceğiz. Salgının yıkıcı etkisini telafi eden ülkelerden olduk. Artan maaliyet enflasyonunun tüketicilerimize sınırlı yansıması için önemli bir bölümü sırtıyoruz. Maliyetleri tüketicilere sınırlı olarak yansıtıyoruz. Doğal gazda maliyetin 4'te 3'ünü devlet üstleniyor.

"CARİ AÇIKTA MÜJDELİ RAKAMLARI PAYLAŞACAĞIZ"

Bu yılın sonunda cari açığın milli gereli oranının yüzde 2,6’nın altında gerçekleşmesini bekliyoruz. Cari açığın milli gelire oranı noktasında yıl sonunda inşallah müjdeli rakamları paylaşacağız.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Enflasyonla mücadele konusunda önümüzdeki dönemde de para ve maliye politikalarının güçlü eşgüdümü ile mal ve hizmet piyasalarında rekabet ve verimliliği artıracak yapısal tedbirleri hayata geçirerek ve kalıcı olarak düşük seviyelere indireceğiz.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete ilişkin de görüşmeler devam etmekte olup 2022 yılı için asgari ücrette herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz. İşçi kardeşlerimiz rahat etsinler. Nasıl ki, enflasyonun 19 yıl boyunca toplam ve her yıl itibarıyla üzerinde asgari ücret verdiysek, bugün de işçimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

MTV İNDİRİMİ AÇIKLAMASI

2022 yılına ilişkin Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarlarına uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 36,2 olarak duyurulmuştu ama Cumhurbaşkanımız yetkisi çerçevesinde yeniden değerleme oranını yüzde 25'e düşürüyoruz.

Bütçe açığının yüzde 3 buçuğun da altında olacağını tahmin ediyoruz. Önümüzdeki dönemde maliye politikamızı şeffaf seçici ve odaklı olarak devam ettireceğiz. 2022 bütçemizi de bu anlayış ile hazırlayarak yüce Meclis'imize sunmuş bulunmaktayız.

Vergi tahsilatında etkinliği artıracak ve kayıt dışılıkla mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz. Salgın döneminde vergi borçlarının yapılandırılmasına, olanak sağladık. Çiftçimizi desteklemek için, gelir vergisini kaldırdık.

KURAKLIK DESTEĞİ

Aralık ayının ikinci yarısından itibaren kuraklıktan zarar gören 651 bin üreticimize toplamda 2,6 milyar TL kuraklık desteği ödemesi yapacağız.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin