2012 Medya Etik Ödülleri sahipleriyle buluşuyor

Medya Etik Konseyi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 2012 yılı medya etik ödüllerini kazanan gazeteciler belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
2012 Medya Etik Ödülleri sahipleriyle buluşuyor

2012 yılı Medya Etik Ödülleri 6 kategori ve 29 dalda (alt başlıkta) toplam 38 gazeteciye verildi. Ödül töreni 18 Nisan’da Fatih Ali Emiri Efendi konferans salonunda yapılacak.



Medyada ciddi, seviyeli, ilkeli ve meslek etiğine uygun olarak mesleği icra eden gazetecileri teşvik için düzenlenen 2012 yılı Medya Etik Ödülleri Medya Etik Konseyi Ödül Kurulu tarafından belirlendi.



Bu yıl üçüncüsü yapılan ve geleneksel hale getirilen Medya Etik Ödülleri 2012 yılı içinde Yazılı Basın (Gazete-Dergi), Televizyon, Radyo, Haber Ajansçılığı, Yerel Medya ve İnternet haber sitelerinde yer alan yayınlara verildi. Medya Etik Ödülleri 6 kategori ve 29 dalda (alt başlıkta) toplam 38 gazeteciye verildi. 



Abdurrahman Şen, Mehmet Atalay, Hakan Sarıhan, Nevzat Bayhan, Erkam Tufan Aytav, Mehmet Şeyho, Zeki Gümüş, Hüseyin Gökçe, Nejat Sezik, Nuh Gönültaş, Fatih Karaca, Ünal Tanık, Servet Engin ve Hakan İnce’den oluşan ödül kurulu, kurumsal ve şahsi başvuruların yanı sıra MEKYK ve MEK Ödül Kurulu üyelerinin tekliflerinin değerlendirildiği toplantılar sonucu, ödül kazanan gazetecileri belirledi.



Kurumlara göre ödül kazananlar:



Samanyolu TV yayın grubundan (STV, Mehtap TV, Burç FM ve Mehtap Radyo) 4 gazeteci, Doğan medya grubundan (CNN) 1 gazeteci, Zaman medya grubundan (Zaman, Cihan) 3 gazeteci, Türkiye medya grubundan (Türkiye, İHA) 2 gazeteci, TRT yayın grubundan (TRT 1) 1 gazeteci, Bugün medya grubundan (Bugün, Kanaltürk TV) 3 gazeteci,  Ciner medya grubundan (Habertürk TV) 1 gazeteci, Star medya grubundan (Star, Kanal 24) 1 gazeteci Medya Etik Ödülü aldı.



Kanal A TV’den 2 gazeteci, Hilal TV’den 3 gazeteci, Dünya TV’den 2, Ülke TV’den 1 gazeteci, Kanal 7’den 1 gazeteci, Taraf’tan 1 gazeteci ve Yeni Şafak’tan 2 gazeteci ve Anadolu Ajansı’ndan 2 gazeteci ödül sahibi oldu. Yerel basın kategorisinde ise Ekonomi gazetesinden 2 gazeteci ödül aldı.



Radyolardan Moral FM ve Alem FM’den birer gazeteci ödül aldı. İnternet sitelerinden ise internethaber.com, buyuyenturkiye.com, haber7.com ve rotahaber.com’dan birer gazeteci ödül aldı.



3. Medya Etik Ödülleri’nin verileceği ödül töreni, 18 Nisan 2013 Perşembe günü Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin