2 domatesi olan mutlaka denesin: Kahvaltının yeni gözdesi belli oldu. Az malzemeyle dev lezzet. Domatesli kahvaltılık nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de az malzemeli kahvaltılık tarifi arayanlar mutlaka denesin. Lezzetine asla doyum olmuyor...

Google Haberlere Abone ol
2 domatesi olan mutlaka denesin: Kahvaltının yeni gözdesi belli oldu. Az malzemeyle dev lezzet. Domatesli kahvaltılık nasıl yapılır?

Malzemeler;

2 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı pul biber

Üzeri İçin;
Kekik

Yapılışı;

İlk olarak yıkadığımız iki domatesi daireler şeklinde dilimleyelim. Dilimleme işlemini tamamladıktan sonra uygun bir tavanın içerisine 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alalım.

Sıvı yağı tavanın içerisine aldıktan sonra domatesleri tavanın içerisine alalım. Akabinde domateslerin arasına 1-2 diş sarımsağı da koyalım. Domatesleri 3-4 dakika kadar bu şekilde kızartalım.

Alt yüzeyleri kızaran domatesleri dikkatlice ters çevirelim. Akabinde içerisine  yarım çay kaşığı kadar tuz, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım çay kaşığı kadar pul biber ve rendelediğimiz kaşar peynirini ilave edelim.

Tavanın kapağını kapatalım ve peynirler eriyene dek bekleyelim. Peynirler eridikten sonra ve domatesler piştikten sonra ocağın altını kapatarak üzerine kekik döküp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin