12 günde 8 kilo verdiriyor: Sabahları tüketin, etkisine inanamayacaksınız. Chia tohumu diyeti nedir. Chia tohumu diyeti nasıl yapılır?

Süper besin olan chia tohumu diyeti ile fazla kilolarınızdan kurtulmak çok kolay olacak. Yazın tüm gözler sizin üzerinizde olacak! İşte 12 günde 8 kilo verdiren chia tohumu diyeti.

12 günde 8 kilo verdiriyor: Sabahları tüketin, etkisine inanamayacaksınız. Chia tohumu diyeti nedir. Chia tohumu diyeti nasıl yapılır?

Chia tohumu son yılların en popüler diyet ürünü. Chia tohumu genel sağlığımızı ve zindeliğimizi artırmaya yardımcı olabilecek birçok sağlıklı özellikle doludur.

Chia protein ve lifle doludur ve önemli miktarda başka birçok besin içerir. Pek çok insan chia tohumunu rutin diyetinin bir parçası haline getirmiştir. Chia tohumunun sunduğu pek çok sağlık yararı nedeniyle onları sık sık tüketmek vücudunuz için mucizevi etli yaratacak!

Chia tohumunu salatalarda, smoothielerde, milkshakelerde, dondurmalarda, kahvaltılık gevreklerde vb. şekilde tüketebilirsiniz.  Ancak chia tohumu diyeti ile birlikte hem chia tohumunun etkilerinden faydalanacak hem de 12 günde 8 kilo vereceksiniz!

Chia tohumu nasıl kilo verdirir?

Chia tohumları kas inşa etmek, kan şekerini dengelemek ve yağ yakmak için hayati önem taşıyan mükemmel bir bitki bazlı protein kaynağıdır. Protein daha uzun süre tok hissetmenize ve iştahınızı azaltmanıza yardımcı olur. Böylece kalori alımı azalır.

Chia tohum, tokluk hissi uyandıran ve açlık krizlerini bastıran süper lif kaynağıdır. İki yemek kaşığı chia tohumu yemek, size yaklaşık 10 gram lif sağlayabilir ve bu önerilen günlük alımın yaklaşık yüzde 40'ı kadardır. Yüksek lifli yiyeceklerin sindirimi daha uzun sürer ve daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. 2015 yılında yapılan bir araştırmaya göre günde 30 gram lif yemek, kilo vermeyi hızla kolaylaştırdığı gözlemlenmiştir.

Lif, bağırsak hareketlerini düzenleyebilir ve ayrıca bağırsaklarda oluşan toksinleri ortadan kaldırabilir. Çalışmalar, chia tohumu tüketiminin göbek yağını azalttığını göstermiştir.

İşte 12 günde 8 kilo vermenizi sağlayacak chia tohumu diyeti.

12 günde 8 kilo verdiriyor: Sabahları tüketin, etkisine inanamayacaksınız. Chia tohumu diyeti nedir. Chia tohumu diyeti nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 tane limon
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 buçuk bardak su

Yapılışı: Chia tohumlarını suya koyun ve yaklaşık 1 saat bekletin. (1 gün boyunca dinlendirmek daha iyi olacaktır) Daha sonra suda beklettiğiniz chia tohumlarını diğer malzemelerle birlikte mutfak robotu veya blenderdan geçirin. Elde edilen bu karışımı üları aç karnına tüketin. 12 günde 8 kilo inceleceksiniz!

Not: Chia tohumu diyetine başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin