100 köpek 32 kedi enkaz altından çıkarıldı şimdi hayata tutunmak için tedavi altında

Antakya'dan getirilen enkaz altından çıkarılmış 100 köpek ve 32 kedi, İstanbul ve İzmit'teki 25 veteriner kliniğinde tedavi altına alındı. Tedavisi tamamlanan bazı köpek ve kediler sahiplerine ulaştırılırken, diğerleri sahiplendirilmeye başlandı. Tedavilerini üstlenen veteriner hekimler mikroçipin önemini vurguladı

Google Haberlere Abone ol
100 köpek 32 kedi enkaz altından çıkarıldı şimdi hayata tutunmak için tedavi altında

Depremlerde Hatay Antakya'da bazıları enkaz altından çıkarılan 100 köpek ve 32 kedi, gönüllü veterinerler tarafından Pendik'teki bir veteriner kliniğine getirildi. Buradan İstanbul ve İzmit'teki 25 veteriner kliniğine götürülen, 50 veteriner hekim ve 10 veteriner teknikeri tarafından tedavi edilen ve bakımları yapılan hayvanların bir kısmı, mikroçipleri sayesinde sahiplerine teslim edildi. Diğerleri ise tedavileri tamamlandıkça sahiplendiriliyor. 

"TOPLU VE GÖNÜLLÜ BİR ÇALIŞMAYLA MESLEĞİMİZİN GEREĞİNİ YAPTIK"

Veteriner hekim Rüya Deniz, "İstanbul Veteriner Hekimler Odasına bağlı çalışan diğer tüm klinikler gibi biz de depremler sonrası elimizden mesleki olarak gelen her şeyi yapmak adına, orada görev alan meslektaşlarımızla birlikte tamamen gönüllü bir çalışma yürüttük. Barınaklarda ya da gönüllü hayvan toplayan arkadaşlarımızla irtibata geçip, deprem bölgelerinden nakil araçlarıyla kliniklerimize getirdik. Bu süreçte üniversite arkadaşlarımla birlikte buraya gelen bütün hayvanları kapasitemiz ölçüsünde aramızda paylaştık, tedavilerini gerçekleştirdik. Birçoğunun operatif durumları vardı. Birçoğu bölgedeki koşullardan dolayı viral hastalıklardan etkilenmişti. O yüzden gönüllü bir çalışmayla mesleğimizin gereğini yaptık. Bize Antakya'dan 100 köpek, 32 tane de kedi geldi. Orada hem İstanbul'dan hem de Ankara'dan meslektaşlarımız bu konuda aracı oldular ve günlerce bölgede çalıştılar. Transferlerle buraya gelen hayvanları da İstanbul'daki meslektaşlarımızla birlikte yine uygun durumda olan kaç kişi varsa aldık. Viral testlerden sonra kliniklerinde tedavilerine devam ettiler" dedi. 

"HASTANEDEN ÇIKINCA İLK KÖPEĞİNİ SORMUŞ, KÖPEĞİ TESLİM ETTİK"

Kedi ve köpeklere mikroçip takılmasının önemini vurgulayan Rüya Deniz, "Biz bu süreçte şunu gördük. Birçok insan hayvanını bulamadı. Yani kayıp hayvanlara ulaşım konusunda ciddi bir irtibatsızlık yaşandı. Bazen Antakya'dan ulaşan arkadaşlarımız, buraya gelen insanları hayvanını teslim etmemiz için bize gönderdi. Bazen de hayvanların mikroçiplerini okuttuğumuz için, yönlendirilmiş telefonlarından ailelerine ulaştık. Hala sahipleri hastanede olan köpekler vardı, akrabalarına teslim ettik. İki hafta önce hastaneden çıkınca ilk önce köpeğini soran bir kadına, köpeğini akrabası teslim etti. Mikroçipin ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk" diye konuştu.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin