10 dakikada poğaçanız hazır: Maya derdi ile uğraşmadan lezzetli poğaça yapmanın sırrı bulundu. Dereotlu peynirli poğaça nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik tarif arayışı içerisinde olanlar için oldukça güzel bir tarifle geldik. Sadece 10 dakika içerisinde dereotlu poğaça hazırlayabileceksiniz. İşte dereotlu poğaça için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
10 dakikada poğaçanız hazır: Maya derdi ile uğraşmadan lezzetli poğaça yapmanın sırrı bulundu. Dereotlu peynirli poğaça nasıl yapılır?


Malzemeler;

125 gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine sürülecek)
Yarım çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet dereotu
3,5 - 4 su bardağı un

İçi için;
150 gr beyaz peynir

Üzeri için;
Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir kabın içerisine yarım paket margarin veya tereyağı, birisinin sarısını üzeri için ayırdığımız 2 adet yumurta, yarım çay bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı sirke, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 3,5- 4 su bardağına yakın unu alalım.

Malzemeleri kabın içerisine aldıktan sonra yumuşak formlu bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ardından içerisine yarım demet kıyılmış dereotunu da ilave edelim tekrardan yoğuralım.

İç harcı için beyaz peyniri çatalla ezelim. Hazırladığımız hamurdan bir parça alalım ve hamurumuzu genişletelim. 

Hamurun tam ortasına peynirli iç harcımızı yerleştirelim. Hamurun uç kısımlarını kapatarak istediğimiz şekli verelim.

Tüm hamur bitene dek bu işlemi gerçekleştirelim. Ardından hamuru hazırlarken ayırdığımız yumurta sarısına  1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyerek poğaçaların üzerine sürebilirsiniz.

Yumurta sarısından sonra susam ve çörek otu serpin. önceden ısıttığımız 170 derece alt-üst fansız ayarda çalıştırdığımız fırında 30 dakika kadar pişirmeye bırakalım.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin