Yeni evleneceklere 250 bin liralık destek vaadi... Geri ödemede faiz olmayacak. 1 yıl geri ödemesiz ve 3 yıl vadeli. Suat Kılıç vaatlerini sıraladı

Yeniden Refah Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Suat Kılıç vaatlerini sıraladı. Yeni evlenecek çiftlere 250 bin lira nakdi destekte bulunacaklarını söyleyen Kılıç, "1 yıl geri ödemesiz ve 3 yıl vadesi olacak. Hiçbir şekilde de faizi olmayacak." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Yeni evleneceklere 250 bin liralık destek vaadi... Geri ödemede faiz olmayacak. 1 yıl geri ödemesiz ve 3 yıl vadeli. Suat Kılıç vaatlerini sıraladı

Yeniden Refah Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Suat Kılıç, Yeniden Refah Partisi’nin ABB adayı Suat Kılıç, beraberinde partinin Yenimahalle Belediye Başkan adayı Gamze Büyük Kılınç ile birlikte Yenimahalle Seval Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu. Kılıç, programın gerçekleşeceği alana taksi ile geldi. Burada açıklamalarda bulunan Kılıç, “İki yerden piyasanın nabzı alınır. Bunlardan bir tanesi berberlerdir, diğeri de taksicilerdir. Gün içinde indi-bindi yapanlar çok olduğu için herkesle konuştukları birtakım konular var. 'Ankara’nın en önemli problemi nedir’ diye sordum. ‘Trafik’ dedi. Taksici kardeşimiz sürekli trafikte olduğu için bir numaraya bunu koydu. 'İki numaralı problem nedir' diye sorduğumda ‘hayat pahalılığı’ dedi. Bekar bir bireye ‘evlenmeyi düşünüyor musun’ dedim. 'Bu hayat koşullarında hiç mümkün değil, düğün salonu, çeyizi, altını ile en az 1 milyona ihtiyacım var' diye kaygısını dile getirdi” diye konuştu.

‘1 YIL GERİ ÖDEMESİZ 250 BİN LİRA DESTEKTE BULUNACAĞIZ’

Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yönetenlerimizin de taksiye binmesini, dolmuşa binmesini, halk otobüsüne binmesini durumu yakından tespit etmesini, görmesini ben kendilerinden burada gerçekten rica etmek durumundayım. Tabii burada bizim vaatlerimizin de ne kadar gerçekçi olduğu aslında ortaya çıkıyor. Yeni evleneceklere 250 bin lira nakdi destekte bulunacağız. 1 yıl geri ödemesiz ve 3 yıl vadesi olacak. Hiçbir şekilde de faizi olmayacak. Yani bugünkü enflasyonla baktığınız zaman aslında 250 bin lira borç değil de düğün hediyesi gibi olmuş olacak. Taksici kardeşimizin ifade ettiği işte düğün salonu ve düğünle ilgili diğer nikah aşamasındaki masrafların neredeyse hepsini karşılar vaziyette. Ya da onu bir şekilde karşılayabiliyorsa 250 bin lirayla diğer çeyiz gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir durumu, bir imkânı söz konusu olacak. Piyasanın nabzı bu. Trafik, hayat pahalılığı, emekli maaşları, mutfaktaki enflasyon. Bunları taksici kardeşimizle de konuştuğumuzda çok rahatlıkla görebildik. Yarın bir gün bir berberin yanına misafir olsak, orada da göreceklerimizi, duyacaklarımız bundan farklı değil diye düşünüyorum.”

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin