Tutuklama furyası başlayacak dedi tarih verdi. CHP'deki para sayma soruşturmasıyla ilgili Levent Gültekin'den bomba iddia. Aldığı kulis bilgisini paylaştı

CHP İl Başkanlığının satın alınması sürecinde bir avukatlık bürosunda çekilen para sayma görüntüleri Türkiye'nin gündemini meşgul ederken görüntülerdeki kişiler ile bu soruşturmada yer alan isimler ifade vermeye devam ediyor. Para sayma görüntüleriyle ilgili gazeteci Levent Gültekin ise bomba bir iddiada bulundu ve tutuklamaların başlayacağını belirterek tarih verdi.,

Google Haberlere Abone ol
Tutuklama furyası başlayacak dedi tarih verdi. CHP'deki para sayma soruşturmasıyla ilgili Levent Gültekin'den bomba iddia. Aldığı kulis bilgisini paylaştı

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde 2019'da bir avukatlık bürosunda çekilen "para sayma" görüntülerinde ''suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının'' belirlenmesi amacıyla başlatıldığı duyurulan soruşturma kapsamında, Küçükçekmece Belediye Başkanının oğlu, Maltepe Belediye Başkanının danışmanı ve iş insanının şoförü olmak üzere üç kişi daha ifade vermişti.

Görüntülerin sosyal medyaya yansıması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespit edilmesi amacıyla resen soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı da görüntüleri yayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağını duyurmuştu.

Soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Serkan Çebi, Melih Morsümbül ile Servet Aydın,  dün İstanbul Adliyesi'ne gelerek, Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nda ''şüpheli'' sıfatıyla savcıya ifade vermişti.

DAHA ÖNCE 10 KİŞİ İFADE VERMİŞTİ

Soruşturma kapsamında, 14 Mart'ta CHP eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ile eski CHP İstanbul İl Başkanı Basın Danışmanı Can Poyraz 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Kulübü Başkanı ve CHP Beylikdüzü Meclis üyesi Fatih Keleş ise 15 Mart'ta ''şüpheli'' sıfatıyla ifade vermişti.

Mevcut CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının eski sahibi Ali Rıza Braka ve İmamoğlu İnşaatın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ise 18 Mart'ta adliyeye gelerek ifade vermişti. Ali Rıza Braka'nın avukatı Gökhan Taşkapan ise yine 18 Mart'ta kendi isteğiyle savcılığa gelerek ifade verdi. Son olarak 22 Mart'ta Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Onur Öksel ile CHP eski il başkanı Canan Kaftancıoğlu yine 'şüpheli' sıfatıyla adliyeye gelerek ifade vermişti.

TUTUKLAMALAR BAŞLAYACAK

Öte yandan bu son gelişmelerden sonra Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılırken gazeteci Levent Gültekin'den bomba bir kulis bilgisi geldi.

Gültekin, para sayma soruşturmasıyla ilgili soruşturmanın derinleştiğini belirtirken perşembe günü tutuklamaların başlayacağını iddia etti.

Aldığı kulis bilgisini paylaşan Gültekin, "Muammer keskin ve Ali Kılıç şüpheli sıfatıyla ifade çağrıldı. Benim aldığım kulis bilgisine göre perşembe günü tutuklama furyası başlayacakmış. Bu da görüntüde Ekrem İmamoğlu'nu zora sokuyor. İmamoğlu'nu rahatlatacak bir açıklama da gelmiyor. Peki bunun getirisi götürüsü olacak mı? Ben sanmıyorum" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin