Suat Kılıç: "Ömür boyu nafaka ödemek adaletle izah edilemez!"

YRP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç, kısa süren evlilikler sonrasında erkeğin kadına ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalmasıyla ilgili "Adaletle izah edilemez." diye konuştu. Konuyla ilgili Kanun teklifini meclise sunduklarını belirten Kılıç, "Ömür boyu erkek değil, ömür boyu devlet devrede olsun." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Suat Kılıç: "Ömür boyu nafaka ödemek adaletle izah edilemez!"

Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı seçim çalışmaları kapsamında Ostim Organize Sanayi Bölgesi, 100. Yıl Bulvarı’nda esnaf ziyaretinde bulundu.

Esnaf ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Kılıç, "Yeniden Refah Partimizin üye sayısı her gün yaklaşık 8-10 bin civarında artıyor. Deyim yerindeyse, üye yağmuruna maruz kalıyoruz" diye konuştu. 

"ÖMÜR BOYU NAFAKA ADALETLE İZAH EDİLEMEZ"

'Ömür boyu nafaka mağdurları'yla ilgili konuyu da gündeme aldıklarını belirten Kılıç, "Birkaç yıllık, kısa süren evlilikler sonrasında erkek tarafının, kadın tarafına ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalması, adaletle izah edilemez. Bu sorun sokakta sürekli karşımıza çıkıyor. Birkaç yıllık, kısa süren evlilikler sonrasında erkek tarafının, kadın tarafına ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalması, adaletle izah edilemez." ifadesinde bulundu.

"ERKEĞİN HAYAT KURMASI İMKANSIZ HALE GELİYOR"

"Nafaka bakım giderlerinin karşılanması için bir gerekliliktir, kabul ediyoruz. Ama ömür boyu nafaka dediğimiz zaman erkek tarafın yeni bir hayat kurması imkansız hale geliyor. İnsanlarımızın büyük çoğunluğu asgari ücret ya da bu çerçevede bir maaş alıyor. Asgari ücret düzeyinde maaş alan bir kişi bu rakamın üçte birini ayrıldığı eşine ömür boyu nafaka olarak ödemeye devam ettiği takdirde erkek tarafın yeni bir hayat kurma şansı ve ihtimali kalmıyor. Bu da daha kaotik durumları beraberinde getiriyor." dedi.

"ÖMÜR BOYU ERKEK DEĞİL ÖMÜR BOYU DEVLET DEVREDE OLSUN"

Birlikte edinilmiş çocuklarla ilgili konu ayrı. Buna iştirak nafakası diyoruz. Birlikte edinilmiş çocukların tabii ki bakımını birlikte karşılamak zorundalar. Kadının geliri yoksa baba bu karşılamayı tek başına yapmak mecburiyetinde. Ama öte yandan şöyle bir uygulamayı da beraberinde getiriyoruz. ‘Erkek ömür boyu nafaka vermesin’ peki kadının çalışma kabiliyeti yoksa bakıma ihtiyacı varsa ne olacak? Bu durumda da diyoruz ki; ayrılan eşin, erkeğin nafaka zorunluluğu 5 yılla sınırlı olsun, beş yıldan sonrası için devlet, aile bakanlığı bünyesinde oluşturulacak bir fon üzerinden kadının bakımını fonlasın. Yani ömür boyu erkek değil, ömür boyu devlet devrede olsun. Bu çok daha adil, çok daha dengeli bir düzenleme olacaktır.

"KANUN TEKLİFİNİ MECLİSE VERDİK"

Bugün sırf bu nafaka meselesi yüzünden yuva kuramayan, aile kuramayan, evini geçindiremeyen, kirasını ödeyemeyen yüz binlerin varlığıyla karşı karşıyayız. Kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verdik. Tüm tekliflerimiz olduğu gibi kabul edilmesi, yasalaşması için hüsnü kabul görmesi için iktidar grubunun desteğine ihtiyacı var. Vatandaş kimi desteklerse desteklesin, yeter ki sorun çözülsün” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin