Son Dakika... CHP'de adaylar belli oldu. Adana, Hatay, Mersin, Tekirdağ, Eskişehir ve Aydın adayları PM'de kabul edildi. CHP'de Yılmaz Büyükerşen sürprizi

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında aday adayları oylandı. Adana’da aday gösterilen isim Zeydan Karalar, Hatay'da ise Lütfü Savaş oldu. Mansur Yavaş'ın Etimesgut için Erdal Beşikçioğlu'na karşı çıkmıştı, milliyetçi bir ismin aday gösterilmesi gerektiğini belirtmişti. Ancak PM Beşikçioğlu'na Etimesgut'ta aday gösterdi. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, 242 seçim çevresinde belediye başkan adaylarının belirlendiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... CHP'de adaylar belli oldu. Adana, Hatay, Mersin, Tekirdağ, Eskişehir ve Aydın adayları PM'de kabul edildi. CHP'de Yılmaz Büyükerşen sürprizi

CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında yerel seçimlerde aday olacak isimlerin büyük kısmı netleşti. Merak edilen büyükşehirlerden Adana'da kimin aday olduğu ortaya çıktı. CHP'de 5 büyükşehir adayı daha belirlendi. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, 242 seçim çevresinde belediye başkan adaylarının belirlendiğini açıkladı.

ADANA'NIN ADAYI ZEYDAN KARALAR

Adana'da aday gösterilen isim Parti Meclisi'ne bildirildi. Buna göre Adana'da aday yeniden Zeydan Karalar olarak belirlendi. Karalar, ismi PM'den de onay alırsa 31 Mart’ta CHP'nin büyükşehir belediye başkan adayı olarak seçime girmesi netleşecek.

ADANA İLÇELERİNDE DE ADAYLAR BELİRLENİYOR

Öte yandan CHP'nin Adana'da Ceyhan İlçesi'nde Kadir Aydar, Pozantı'da Şenol Eroğlu, Saimbeyli'de İsmail Durmaz, Tufanbeyli'de Ahmet Aktürk isminde karar kılındı. Bu isimler de PM'de netleşecek.

Son Dakika... CHP'de adaylar belli oldu. Adana, Hatay, Mersin, Tekirdağ, Eskişehir ve Aydın adayları PM'de kabul edildi. CHP'de Yılmaz Büyükerşen sürprizi

HATAY ADAYI LÜTFÜ SAVAŞ

CHP'nin Hatay adayı ise Lütfü Savaş olduğu öğrenildi.

ÖZGÜR ÖZEL'İN SÖZLERİ YENİDEN GÜNDEM OLDU

Savaş'ın adaylığının ardından Candaş Tolga Işık'ın, "Az Önce Konuştum" programına katılan Özgür Özel’in açıklamaları yeniden gündem oldu. Işık programda Özel'e, deprem döneminde yaşananlara dikkat çekerek Hatay Belediyesi için düşündüğü başkan adayını sormuştu.

"Depremde zarar gören 10 belediyeden 1'i bizim, ben o kusuru alırım" diyerek depremde yaşananların sorumluluğunu alacağını söyleyen Özel, "Hatay'daki başkan kararımız tarihi olacak" ifadesini kullanmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Etimesgut için Erdal Beşikçioğlu'na karşı çıkmıştı, milliyetçi bir ismin aday gösterilmesi gerektiğini belirtmişti. Ancak PM Beşikçioğlu'na Etimesgut'ta aday gösterdi.

Antalya'da ise mevcut başkan Muhittin Böcek ismi geçmedi. Antalya'nın ilçe adayları belli oldu.

Son Dakika... CHP'de adaylar belli oldu. Adana, Hatay, Mersin, Tekirdağ, Eskişehir ve Aydın adayları PM'de kabul edildi. CHP'de Yılmaz Büyükerşen sürprizi - Resim : 2

KÖKSAL ADAY YAPILDI

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı yapıldı.

YİNE ÇERÇİOĞLU

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu CHP tarafından tekrar aday gösterildi.

MERSİN DE BELLİ OLDU

Mersin'de de yine Hatay ve Adana gibi mevcut başkan Vahap Seçer aday gösterildi.

BÜYÜKERŞEN'İN YERİNE ÜNLÜCE

Eskişehir’de ise Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in isteği üzerine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce’nin Parti Meclisi’ne önerilmesi kararlaştırıldı.

CANDAN YÜCEER

CHP'de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Candan Yüceer olarak belirlendi. CHP Genel Kurulu'nda Özgür Özel'i destekleyen Yüceer, daha önce 4 dönem Tekirdağ milletvekilliği yapmıştı. Anketlerden Vahap Akay'ın çıkması, CHP il ve ilçe teşkilatlarının büyük çoğunluğunun Akay'ı desteklemesine rağmen Yüceer'in aday olarak gösterilmesi tepki topladı.

Son Dakika... CHP'de adaylar belli oldu. Adana, Hatay, Mersin, Tekirdağ, Eskişehir ve Aydın adayları PM'de kabul edildi. CHP'de Yılmaz Büyükerşen sürprizi - Resim : 3

CHP'NİN İSTANBUL İLÇE ADAYLARI

Başakşehir Mesut Öksüz, Bayrampaşa Hasan Mutlu, Beyoğlu İnan Güney, Çatalca Erhan Güzel, Eyüpsultan Mithan Bülent Özmen, Gaziosmanpaşa Hakan Bahçetepe, Güngören Temel Akkoç, Sancaktepe Alper Yeğin, Silivri Bora Balcıoğlu, Şile Özgür Kabadayı, Tuzla Eren Ali Bingöl ve Üsküdar adayı Sinem Dedetaş oldu.

Son Dakika... CHP'de adaylar belli oldu. Adana, Hatay, Mersin, Tekirdağ, Eskişehir ve Aydın adayları PM'de kabul edildi. CHP'de Yılmaz Büyükerşen sürprizi - Resim : 4

CHP PM'de oylamalar sona erdi.

Belirlenen diğer illeri ise şöyle;

Artvin: Bilgehan Erdem
Bilecik: Melek Mızrak Subaşı
Çankırı: İlhan Tekin
Giresun: Fuat Köse
Kırklareli: Mehmet Siyam Kesimoğlu
Kilis: Hakan Bilecan
Niğde: Hulusi Özen
Osmaniye: Serkan Karayiğit
Sinop: Metin Gürbüz
Tunceli: Ali Mustafa Çelik
Uşak: Özkan Yalım
Yalova: Mehmet Gürel
Yozgat: Özkan Şengül
Zonguldak: Tahsin Erdem

Ankara

Kahramankazan: Selim Çırpan, Şereflikoçhisar: Mustafa Koçak, Etimesgut: Erdal Beşikçioğlu

Antalya

Konyaaltı: Cem Kotan, Kumluca: Mustafa Köleoğlu, Manavgat: Niyazi Nefi Kara, Serik: Kadir Kumbu

MUHİTTİN BÖCEK AÇIKLAMASI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in adaylığıyla ilgili de Yücel, şunları söyledi;

"Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayımız bir kısım merkez ilçelerle beraber değerlendirilecek olduğundan PM’de gündeme alınmadı, önümüzdeki hafta yapacağımız PM toplantısında gündeme geleceğini düşünüyorum. Bunun başka bir sebebi yok."

'PM KARARIYLA BEŞİKÇİOĞLU...'

Yücel, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdal Beşikçioğlu ile ilgili soruya Yücel şu yanıtı verdi;

"Erdal Beşikçioğlu adaylaşmıştır. Herhangi bir kriz söz konusu değildir. Bugün belirlenen 242 adayımız ve geçmişte PM’de belirlediğimiz adaylarımız MYK’nin ve PM’nin süzgecinden geçilerek, örgütlerimizden görüşler alınarak belirlenmiş ve PM kararıyla adaylaşmış arkadaşlarımızdır. Herhangi bir kriz söz konusu değil. Başka adaylar farklı iddialar ortaya koymuş olabilirler. PM kararıyla Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut adaylığına uygun görülmüştür."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin