Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açıkladı: TÜRKSAT 6A'yı da uzaya göndereceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Derin uzay çalışmalarına hazırlanıyoruz. Önümüzdeki günlerde inşallah haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A'yı da uzaya göndereceğiz. Haberleşme uydularını geliştirebilen 10 ülkeden biri olacağız" ifadelerine yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açıkladı: TÜRKSAT 6A'yı da uzaya göndereceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TRT Haber'de yaptığı açıklamalarda önemli bilgiler paylaştı.

Bakan Kacır'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bizim sürdürdüğümüz en önemli programlardan biri Milli Uzay Programı'mız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği üzere "İlk İnsanlı Uzay Misyonu" da bunlardan biri.

Ümit ediyorum ki bu gençlerimizin, çocuklarımızın hafızasına kazınacak bir olay olacak. Derin uzay çalışmalarına hazırlanıyoruz. Önümüzdeki günlerde inşallah haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A'yı da uzaya göndereceğiz.Haberleşme uydularını geliştirebilen 10 ülkeden biri olacağız.

Yerçekimsiz ortamda dünyada yapamayacağınız birçok araştırma imkanı oluşuyor. Astronot çağımıza çıktığımız tarihten bir ay sonra bilimsel araştırma çağrısına çıktık. 50'ye yakın bilimsel araştırma teklifi geldi. 13 bilimsel deney kararlaştırıldı. Alper Gezeravcı günde 9 saat mesaisini bu deneylere ayırmış oluyor. Gezeravcı, 13 deneyi önemli bir kısmını gerçekleştirdi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin