Sakın bu mesajı tıklamayın! Hesabınıza para geldi diyorlar! Dolandırıcıların yeni yöntemi ifşa oldu

Mobil dolandırıcılık bitmiyor. Dolandırıcılar vatandaşları kandırmak için her gün yeni bir yönteme başvuruyor. Son tuzakları ise WhatsApp uygulaması üzerinden gönderilen "Hesabınıza para geldi" mesajı oldu. Mesajdaki linki tıklayan vatandaşlar tuzağa düşüyor.

Google Haberlere Abone ol
Sakın bu mesajı tıklamayın! Hesabınıza para geldi diyorlar! Dolandırıcıların yeni yöntemi ifşa oldu

Son günlerde dolandırıcılar, sanal telefon numaraları veya sahte e-posta adresleri üzerinden hedef seçtikleri insanlara arkadaşlık teklifi gönderip para istiyor. Dolandırıcılar, sahte numaralar üzerinden vatandaşlara para gönderildiğini söyleyip, banka isimlerini kullanarak sahte linkler gönderiyorlar. Bu linkleri tıklayan vatandaşların hesaplarını ele geçiriyorlar.

UZMANLAR UYARIYOR

Bu dolandırıcıların tuzağına düşen mağdurlar ailesine ve yakın çevresine mahcup olmamak için şikayetçi olamıyor ve dolandırıcıların ağından kurtulamıyor. Uzmanlar, arkadaşlık ve çöpçatan internet sitelerinde, mobil uygulamalarda ve sosyal medya gruplarında yer alan bu mesajlardan uzak durulması yönünde uyarıda bulunarak, bu tür durumlarla karşılaşan kişilerin mesaj atan numarayı engellemesini ve adli makamlara başvurmasını öneriyor.

Uzmanlar dolandırıcıların yapay zeka kullanarak sahte fotoğraf ve sesler oluşturabildiklerinin altını çizerek yabancı numaralardan gelen mesajların dikkate alınmaması gerektiğini söylüyor. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin