Özgür Özel'in teklifi ortaya çıktı. Tunç Soyer'in bir an bile düşünmeden reddettiği görev neydi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yeniden aday gösterilmeyen Tunç Soyer'e CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başka bir görev teklif ettiği öğrenilmişti. O görevin ne olduğu da ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Özel'in teklifi ortaya çıktı. Tunç Soyer'in bir an bile düşünmeden reddettiği görev neydi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday gösterilmeyen Tunç Soyer’in geçen haftalarda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le gerçekleştirdiği görüşmede reddettiği yeni görevin ne olduğu ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçen hafta Soyer’le yaptığı sürpriz görüşmede “CHP’nin yurtdışı danışmanlığı” görevini önerdi. Ancak Soyer bu teklifi kabul etmedi.

İddiaya göre Özel, CHP’nin yurtdışı politikalarını Tunç Soyer’e emanet edip aynı zamanda gönlünü almak istedi. Öneriyi geri çeviren Soyer görüşmede, adaylık sürecinde kendisine haksızlık yapıldığını, aday olduğu dönemdeki 165 vaadinden 155’ini yerine getirdiğini anlattı.

CHP'de İzmir'in adayı İstanbul ve Ankara'dan haftalar sonra belli olmuş ve çok tartışma yaratmıştı. Tunç Soyer yerine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay aday gösterilmişti. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin