Osmanlı ailesinden 2. Abdülhamid'in torununun düğününde Atatürk'ü hedef alan sözler hakkında açıklama: Bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularına, yasalarına ve kurumlarına gönülden bağlılık içerisinde bulunan kişileriz

Osmanlı Hanedanı'nın hayattaki 14 kadın üyesinden biri olan 2. Abdülhamit Han'ın torunu Berna Sultan Osmanoğlu, İstanbul'da evlendi. Düğünde İlber Ortaylı, Pelin Çift ve İmam Halil Konakçı aynı masada oturdu. Düğüne Şevki Yılmaz'ın “Osmanlıyı süren soysuzları lanetliyorum” sözleri ve bedduası damga vurdu. Osmanlı ailesi bu sözlere tepki gösterdi ve Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlılıklarını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Osmanlı ailesinden 2. Abdülhamid'in torununun düğününde Atatürk'ü hedef alan sözler hakkında açıklama: Bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularına, yasalarına ve kurumlarına gönülden bağlılık içerisinde bulunan kişileriz

II. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu olan Orhan Osmanoğlu'nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu ve Yiğit Onur Kaya'nın İstanbul Beykoz'da gerçekleşen düğününde yaşananlar sonrası Osmanlı ailesi açıklama yaptı.

Çiftin nikah şahitlerinden biri de Şevki Yılmaz oldu. Eline mikrofon alan Yılmaz " Osmanlı'yı süren soysuzları lanetliyorum" demişti.

Şevki Yılmaz'ın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını hedef alan sözleri sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

ATATÜRK'E BEDDUA ETTİLER

Bu olayın tepkisi bitmeden yine Berna Sultan Osmanoğlu'nun düğününde çekildiği iddia edilen yeni bir görüntü ortaya çıkmıştı.

Bu görüntülerde de Şevki Yılmaz'ın " Selanik'ten gelen dönmeleri, onlara destek verenleri kahr-ı perişan" diye beddua ettiği, diğerlerinin de "Amin" dediği duyulmuştu.

Mediha Nami Osmanoğlu Martinez Hernandez, Fethiye Nami Osmanoğlu Bory, Adile Nami Osmanoğlu Tars, Gülnur Nami Osmanoğlu Ragot, Ayten Nami Osmanoğlu Kunter, Roksan Kunter Özkan ismiyle yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

17.02.2024 tarihinde gerçekleşen bir düğün töreninde kaydedilen, düğüne konuk olan bazı kişilere ait, bizim de hiç tasvip etmediğimiz çeşitli görüntüler, haklı olarak kamuoyunda çeşitli tartışmalara ve tepkilere neden olmuştur.
Maalesef bu görüntülerdeki davranış ve ifadeler, Sultan 2. Abdulhamid'in kızı Ayşe Sultan'ın torunları ve Osmanoğlu ailesinin fertleri olarak bizlerin görüşüymüş gibi algılanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve İlk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'e karşı saygı sınırlarını aşan hiçbir görüş, yorum ve beyanı kabul etmediğimizi, Aile Mensupları olarak bu açıklamaları onaylamadığımızı, açık ve net bir biçimde ifade ediyoruz.

Bilakis bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularına, yasalarına ve kurumlarına gönülden bağlılık içerisinde bulunan, modern Türkiye'nin vatandaşı olmaktan gurur duyan, bunu tüm dünyada bulunduğu her ortam ve platformda dile getiren, milli kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmayı kendisine şiar edinmiş kişileriz.

Bu vesileyle değerli kamuoyuna saygı ile duyururuz.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin