Nebi Hatipoğlu'ndan anket açıklaması. Vaatlerini sıraladı. 50 liraya sınırsız ulaşım, internet öğrencilere sınırsız ve ücretsiz olacak. Otopark ücretlerinde yüzde 70 indirim

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, tv100'de Okan Bayülgen’in sunumuyla 'Kimi Seçiyoruz?' programında anket açıklamasında bulundu, vaatlerini sıraladı.

Google Haberlere Abone ol
Nebi Hatipoğlu'ndan anket açıklaması. Vaatlerini sıraladı. 50 liraya sınırsız ulaşım, internet öğrencilere sınırsız ve ücretsiz olacak. Otopark ücretlerinde yüzde 70 indirim

Okan Bayülgen'in sunduğu 'Kimi Seçiyoruz' programına AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, konuk oldu.

AK Parti Eskişehir adayı Nebi Hatipoğlu, Okan Bayülgen’in sorularını cevaplayarak, önemli açıklamalarda bulundu.

“ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 50'SİNDEN OY ALABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ”

AK Parti Eskişehir adayı Nebi Hatipoğlu sözlerine şöyle başladı:

"Eskişehir'de oy kullanacaklar arasında ben baya popülerim. Yaptığımız kamuoyu araştırmalarında öğrencilerin yüzde 50'sinden oy alabileceğimizi düşünüyoruz. Anketler de onu gösteriyor." dedi.

"ÖĞRENCİLERİN BEKLENTİLERİNİ ÖĞRENDİK VE TÜM VAATLERİMİZİ DE ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK YAPTIK"

Hatipoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

-Siz o zaman orada AK Parti'yi mi gençleştiriyorsunuz? Böyle söyleyebilir miyiz.

"Ben daha önceki yıllarda Eskişehirspor Başkanlığı yaptım. Hep gençlerle de beraber bir arada oldum. Onun etkisi var tabii. Eskişehir adaylığımdan sonra yaptığımız görüşmelerde de hep öğrencilerin beklentilerini öğrendik ve tüm vaatlerimizi de öğrencilerimize yönelik yaptık."

"Eskişehir bütün Türkiye'de 'Öğrenci Şehri' diye biliniyor. 3 tane üniversitemiz var ve çok ciddi bir öğrenci popülasyonumuz var."

“ÖĞRENCİLERİMİZİN BARINMA SORUNLARI VAR”

"Öğrencilerimizin barınma sorunları var. Öğrencilerin yurt ve barınma sorunlarıyla ilgili ciddi vaatler verdik. 3 tane yurt ve 4 bin 500 kişi kapasiteli yurtlar yapacağız ve ihtiyaç sahibi öğrencileri buralarda ağırlayacağız dedik. İnternetle ilgili sorunları var.

Öğrenci mahallelerinde interneti öğrencilerimize sınırsız ve ücretsiz yapacağız dedik. Birde öğrenciler şehirde ulaşım konusunda ciddi anlamda masraf ediyorlar.

Eskişehir’de bu kadar öğrenci olmasına rağmen bu zamana kadar Büyükşehir Belediyemiz bir abonman kart yapmamış. Bizde dedik ki o zaman size bir abonman kart yapalım. Bir ay boyunca karta 50 TL ödeyeceksiniz ve ulaşıma sınırsız erişeceksiniz dedik."

“TÜM ÖĞRENCİLERİN KÜLTÜR KART VERECEĞİZ VE AYLIK 500 TL YÜKLEME YAPACAĞIZ”

"Öğrencilerimizin kültür-sanat alanlarına bütçe ayırmada zorlandıklarını gördük. Kültür-Sanat şehri olan Eskişehir’de öğrencilerin daha çok bu faaliyetlere katılabilmesi için bir kültür kart ortaya çıkardık. Öğrencileri ayırmadan tüm öğrencilere aylık 500 TL kültür kartlarına yükleme yapacağız. Sadece kitap alışverişlerinde, sinemalarda ve tiyatrolarda geçecek."

“OTOPARK ÜCRETLERİNİ YÜZDE 70 AŞAĞIYA ÇEKECEĞİZ”

"Eskişehir’de otopark ücretlerinde ilk seferde %70 aşağıya çekeceğiz. Daha sonra buraları ücretsiz yapmak istiyoruz. Katlı otopark projelerimiz var. Bugünden belli nerelerin ne olduğu."

“ESKİŞEHİR’DE SUYUMUZ ÇOK KİRLİ, KİMSE ÇEŞMEDEN SU İÇMEZ”

"Eskişehir’de su içebilmek benim hep hayalimdi. Büyükşehir Belediyelerinin, Başkanlarının birinci görevi ki bunlar hizmet değil artık görev; ulaşım, yol ve su işinin görev olarak hiçbir beklentisi olmadan hemşehrilerimize, vatandaşlarımıza en güzel şekilde sağlanması. Eskişehir’de suyumuz çok kirli. Eskişehir’de kimse çeşmeden su içmez."

“5 YILDA 25 BİN KONUTU HIZLICA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

"Kentsel dönüşüm İstanbul’un da Eskişehir’in de en büyük sorunu. Eskişehir’de 2 tane fay attı geçiyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşümde sınıfta kaldığını düşünüyoruz. 25 yılda kentsel dönüşümde yapılan konut sayısı 24 adet. Aynı hata Hatay’da da yapıldı. Kentsel dönüşümü hızlıca hayata geçirip 5 yılda 25 bin konutu hızlıca dönüştüreceğiz."

“ESKİŞEHİR DEĞİŞİM İSTİYOR”

"Esas sorun şu; 25 yıl sonra bir değişim istiyor insanlar. Çünkü 25 yıldır aynı parti tarafından yönetildiği için bir değişim istiyorlar. Eskişehir 25 yıldır yapamayacağı ve yapabileceklerini gördü. Eskişehir bir değişim istiyor. Beni de bu işleri yapabilir görüyorlar."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin