Meteoroloji'den kritik uyarı. Meteoroloji'den 5 bölgeye sağanak uyarısı. 2 bölgede toz taşınımı bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu raporunu açıkladı. 5 bölgede sağanak yağış; 2 bölgemizde ise toz taşınımı bekleniyor. Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sağanak beklenirken İç Anadolu için toz taşınımı uyarısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji'den kritik uyarı. Meteoroloji'den 5 bölgeye sağanak uyarısı.  2 bölgede toz taşınımı bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 27 Nisan hava durumu raporunu açıkladı. Son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Toroslar, İç Anadolu (Eskişehir), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İstanbul, Yaalova, Sakarya, Kocaeli, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kastamonu, Karabük, Bolu, Düzce, Erzurum, Erzincan, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu bölgesinde yer toz taşınımı bekleniyor. 

Hava sıcaklığının  Marmara, Kuzey Ege ve Karadeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

İç Anadolu'da yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu gece saatlerinden sonra İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. EDİRNE °C, 23°C Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu İSTANBUL °C, 19°C Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, KIRKLARELİ °C, 20°C Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu KOCAELİ °C, 21°C Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. A.KARAHİSAR °C, 28°C Parçalı ve az bulutlu DENİZLİ °C, 32°C Parçalı ve az bulutlu İZMİR °C, 25°C Parçalı ve az bulutlu MANİSA °C, 28°C Parçalı ve az bulutlu.

 

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde Doğu ve Orta Akdeniz'in Toroslar mevkii ile Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 33°C Parçalı ve az bulutlu öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı ANTALYA °C, 25°C Parçalı ve az bulutlu BURDUR °C, 29°C Parçalı ve çok bulutlu MERSİN °C, 29°C Parçalı ve az bulutlu öğle saatlerinden sonra iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli (Eskişehir haric) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer toz taşınımı görüleceği bekleniyor. ANKARA °C, 24°C Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı ESKİŞEHİR °C, 27°C Parçalı ve çok bulutlu KONYA °C, 26°C Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı YOZGAT °C, 24°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Kastamonu, Karabük, Bolu ve Düzce çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. BOLU °C, 23°C Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı DÜZCE °C, 20°C Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı SİNOP °C, 17°C Parçalı ve çok bulutlu ZONGULDAK °C, 17°C Parçalı ve çok bulutlu.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. GÜMÜŞHANE °C, 28°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı SAMSUN °C, 19°C Parçalı ve çok bulutlu TOKAT °C, 28°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı TRABZON °C, 18°C Parçalı ve çok bulutlu.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Erzincan ve Malatya çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. ERZURUM °C, 24°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı KARS °C, 24°C Parçalı ve az bulutlu MALATYA °C, 27°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı VAN °C, 21°C Parçalı ve az bulutlu.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. DİYARBAKIR °C, 31°C Az bulutlu GAZİANTEP °C, 32°C Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı SİİRT °C, 31°C Az bulutlu ŞANLIURFA °C, 34°C Az bulutlu

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin