Mersin'de katliam gibi otobüs kazası. 9 yolcu hayatını kaybetti. İşte kaza yerinden ilk görüntüler...

Mersin-Antalya D 400 Karayolu Aydıncık ilçesi çıkışında katliam gibi bir kaza yaşandı. Otobüs kazasında ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti. 30 kişi de yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son dakika yaptığı paylaşımla kazanın aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle gerçekleştiğini söyleyerek kazanın videosunu paylaştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de katliam gibi otobüs kazası. 9 yolcu hayatını kaybetti. İşte kaza yerinden ilk görüntüler...

Türkiye güne yürek yakan bir kaza haberi ile uyandı. Mersin-Antalya D 400 Karayolu Aydıncık ilçesi çıkışında katliam gibi bir otobüs kazası yaşandı.

Mersin'in Aydıncık ilçesinde, şehirler arası yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Marmaris'ten Mardin'e giden ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen Dilmenler Mardin firmasına ait 47 NA 767 plakalı otobüs, D-400 kara yolunun Yenikaş Mahallesi Sarıyar Tüneli çıkışında bariyere çarpıp devrildi.

İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, kazada 9 kişinin yaşamını yitirdiğini, 30 kişinin yaralandığını belirledi. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Konu ile ilgili bir paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kazanın videosunu da yayımladı. Yerlikaya şu ifadeleri kullandı: "Bugün saat 01.15 sıralarında Mersin-Antalya D-400 karayolu Aydıncık ilçesi çıkışında şehirler arası yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu maalesef 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.…"

VALİ PEHLİVAN AÇIKLAMA YAPTI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yazılı açıklamasında, kazanın Mersin-Antalya yolunda il merkezine yaklaşık 170 kilometre mesafede ve saat 01.15 sıralarında meydana geldiğini belirtti.

Vali Pehlivan, şunları kaydetti: "Mersin istikametine doğru 40 yolcu ve 3 mürettebatı ile seyir halinde olan yolcu otobüsünün Sarıyar Tüneli çıkışında, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle devrilmesi sonucu elim bir trafik kazası meydana gelmiştir. Kazada 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 30 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız ilçelerimizdeki ve il merkezindeki hastanelere sevk edilmiştir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum."

Mersin'de katliam gibi otobüs kazası. 9 yolcu hayatını kaybetti. İşte kaza yerinden ilk görüntüler...

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kazayla ilgili sosyal medyasından açıklama yaptı. "Bugün saat 01.15 sıralarında Mersin-Antalya D-400 karayolu Aydıncık ilçesi çıkışında şehirler arası yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu maalesef 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bütün sürücülerimize sesleniyorum. Aşırı hız ve bir anlık dikkatsizlik büyük acılara neden olabiliyor. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım" dedi. 

YARALILARLA İLGİLİ BİLGİ 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da feci kazada yaralanan vatandaşlarla ilgili bilgi verdi. Yaralıların 15 ambulans ile hastanelere sevk edildiğini belirtti.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gece 01.19’da Mersin Aydıncık ilçesi Sarıyer Tüneli girişinde meydana gelen otobüs kazasında 9 kişi hayatını kaybetmiş, 14’ü ağır 30 kişi yaralanmıştır. Yaralılar olay yerine görevlendirilen 15 adet ambulans ve 45 personel ile hastanelere nakledilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için gereken her şey yapılmaktadır" ifadelerine yer verdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Tunç şu ifadeleri kullandı: Mersin-Antalya D-400 karayolu Aydıncık ilçesi çıkışında şehirler arası yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden 9 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı 30 vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Kazayla ilgili Aydıncık Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir."

NELER YAŞANDI?

Edinilen bilgiye göre, Dikmenler Mardin Seyahat firmasına ait Hüseyin T. yönetimindeki 47 NA 767 plakalı yolcu otobüsü, Antalya istikametinden Mersin istikametine seyir halinde iken henüz bilinmeyen bir nedenle Aydıncık ilçesi Sarıyer tüneller çıkışında bariyerlere çarparak devrildi.

Kazada ilk belirlemelere göre otobüs şoförünün de aralarında bulunduğu 9 kişi öldü, 28 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Aydıncık, Anamur ve Silifke'deki hastanelere kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri de bölgede güvenlik önlemleri aldı. Kaza dolayısıyla itfaiye ve karayolları ekipleri de bölgede çalışma yaptı.

Kaynak: AA-İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin