Maltepe'de broşür tartışması: CHP il başkanı Özgür Çelik adliye önünde açıklama yaptı

Maltepe'de, yaşanan broşür tartışması sonrasında 1 kişinin tutuklanmasıyla ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik adliye önünde açıklama yaptı. Çelik, "Asıl suç bu broşürleri dağıtmaktır. Bunlar toplumu kışkırtmaya yönelik girişimlerdir." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Maltepe'de broşür tartışması: CHP il başkanı Özgür Çelik adliye önünde açıklama yaptı

İstanbul Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde 23 Mart Cumartesi günü saat 17.30 sıralarında yaşanan olayda, AK Parti'nin seçim broşürünü dağıtan kişiler ile o esnada cadde üzerinden geçen bir grup arasında tartışma çıktı. Bir süre sonra olay yerine tekrar gelen grup ile broşür dağıtanlar arasında arbede yaşandı. Arbedede, broşür dağıtan partililerden 72 yaşındaki R.Ş. başından yaralandı. Olay sonrasında gözaltına alınan 6 şüpheliden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÖZGÜR ÇELİK: "TAMAMEN İFTİRA İÇERİKLİ BROŞÜRDÜR"

CHP il başkanı ve partililer Anadolu Adalet Sarayı'na geldi. Adliye önünde açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik,

“İçeriği tamamen büyükşehir belediye başkanımızla ilgili yalan, iftira içerikli bilgilerin yer aldığı broşür dağıtımı yapılıyor. Üzerinde herhangi bir siyasi parti logosu yoktur. Herhangi bir siyasi parti çalışması değildir. Tamamen iftira yalan içerikli bir broşürdür. Çevre kirliliği oluşturularak dağıtım yapılırken, arkadaşımız bunun yanlış olduğunu, üzerinde herhangi bir siyasi parti logosu olmayan broşürlerin dağıtılmasının yasak olduğunu, yapılan eylemin suç olduğunu, kendisine söyleyerek, broşürleri elinden almak istemiştir. Broşürleri elinden almak isterken vatandaşın hafif bir şekilde yere düşmesi sonucunda başında hafif bir sıyrık oluşmuştur. Bunun sonucunda 6 arkadaşımız gözaltına alındı. 6 arkadaşımızdan biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"TOPLUMU KIŞKIRTMAYA YÖNELİK GİRİŞİMLERDİR"

Dün konuyla hiç alakası olmayan 4 arkadaşımız daha gözaltına alındı. Biraz sonra Anadolu Adliyesinde ifade verecekler. Arkadaşlarımız hiçbir suçları olmamasına rağmen dün geceden beri gözaltındalar. Bir arkadaşımız bir suçu olmamasına rağmen cezaevinde. Asıl suç bu broşürleri dağıtmaktır. Bunlar toplumu kışkırtmaya yönelik girişimlerdir. Bunlar seçim güvenliğini tehlikeye sokacak, seçimi kutuplaştırmaya yönelik girişimlerdir. Arkadaşlarımızın bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını diliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin