Lapa lapa kar yağacak. Bu kentlerde oturanlar dikkat. İşte kar yağışı beklenen o iller... İstanbullulara uyarı. İstanbul bu gece kar kapısını açarsa günlerce sürecek

Türkiye geneli soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Birçok ile kar yağışı uyarısı yapıldı. 7 günlük hava tahmin raporuna göre sıcaklıklar bu hafta sonundan itibaren tüm yurtta 8 ila 10 derece düşecek. Birçok ilde soğuk hava etkili olacak. "İstanbul'da kar yağışı olacak mı, ne kadar sürecek?" sorusu da merak ediliyor. İşte cevabı...

Google Haberlere Abone ol
Lapa lapa kar yağacak. Bu kentlerde oturanlar dikkat. İşte kar yağışı beklenen o iller... İstanbullulara uyarı. İstanbul bu gece kar kapısını açarsa günlerce sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun belirli bölgeleri için yoğun kar yağışı beklentisi bulunuyor. Bu gece saatlerinden itibaren Kars, Ardahan, Ağrı ve çevre iller, özellikle Erzurum çevresi ile Muş'un yüksek kesimlerinde şiddetli kar yağışları bekleniyor. Benzer şekilde, Bitlis, Van'ın bazı kuzey ve güney ilçeleri, Siirt'in yüksek bölgeleri, Şırnak'ın doğu kısımları ve Hakkari'nin yüksek kesimlerinde yer yer yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışları görülecek.

Bu hava koşulları nedeniyle ulaşımda aksamalar, don, buzlanma ve çığ gibi olumsuzlukların yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. Hava sıcaklıklarında yurdun güneydoğu kesimlerinde önemli bir değişiklik olmayacağı, diğer yerlerde hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor. Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji’den 28 kente de sarı kodlu uyarı geldi. İşte kar yağışı beklenen o iller:

Adıyaman
Ağrı
Artvin
Bingöl
Bitlis
Diyarbakır
Elazığ
Erzincan
Hakkari
Kars
Konya
Malatya
Kahramanmaraş
Muş
Rize
Siirt
Sivas
Gümüşhane
Trabzon
Tunceli
Van
Aksaray
Batman
Şırnak
Ardahan
Osmaniye
Erzurum
Giresun

Kıyı kesimler ile güneydoğu kesimlerde yağmur ve sağanak; diğer yerlerde yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Konya, Malatya, K.Maraş, Sivas, Tunceli, Aksaray, Batman ve Osmaniye için sarı kodlu uyarıda bulundu. İç Anadolu'da önce Eskişehir'de, pazar öğleden sonra Sivas, Kayseri tarafına kar yağacak. Eskişehir 1, Kayseri 9 derece. Pazartesi kuru soğuk ve don oluşacak.

Karadeniz soğuyor, kar Bolu, Kastamonu tarafında öğleden sonra hafifleyecek, Samsun, Rize hattında sahillerde yağmur, yaylalarda ise kar var. Bolu 3, Samsun 8, Trabzon 12 derece. Doğu Anadolu genelinde kar yeniden başlıyor. Erzurum 3, Malatya yağmurlu 11 derece.

İstanbul'da rüzgarın hafta sonu değişti. Lodosken poyraza dönecek. Poyraza dönmesiyle birlikte Marmara Bölgesi'ne orta Avrupa'dan soğuk geldi. Soğuk hava İstanbul'un kapısına kadar karı getirdi. Yer yer İstanbul'da kar yağışı görüldü.

İstanbul kapıyı açarsa soğuk hava içeriye daha da girecek. Isı adası etkisini soğuk hava kurtarabilirse İstanbul'da kar yağışı yer yer devam edecek. İstanbul'da 5 derecenin altına düşmüştü. Bu düşüş ve kar yağışı devam edebilir.

İstanbul'un etrafında Trakya'ya, Bursa, Balıkesir Ankara dahil olmak üzere hafta sonu bütün Türkiye'nin Batı'sına kar yağışı etkili olmuştu.

 İstanbul dahil Batı illerinde 40-70km/saat hızında da fırtına da yaşandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin