İşte CHP'de belediye başkan adaylıkları belli olan isimler. Tanju Özcan duyurdu. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş kesinleşti

Türkiye adım adım 31 Mart 2024 seçimlerine giderken ana muhalefet partisi CHP'de aday belirleme çalışmaları hızlandı. Barış Yarkadaş TV100 canlı yayınında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylıklarının oybirliğiyle kabul edildiğini açıkladı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da kendi adaylığını sosyal medya hesabından duyurdu. Bursa'da Mustafa Bozbey, Balıkesir'de de Ahmet Akın aday gösterilecek. CHP Sözcüsü Deniz Yücel bu isimleri açıkladı...

Google Haberlere Abone ol
İşte CHP'de belediye başkan adaylıkları belli olan isimler. Tanju Özcan duyurdu. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş kesinleşti

Parti Meclisi (PM) öncesinde toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK), Ankara ve İstanbul’un mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterilmesi, 2019’da az oy farkıyla kaybedilen Balıkesir’de, önceki dönem il milletvekili Ahmet Akın, Bursa’da ise eski Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in aday olarak PM’ye önerilmesi kararı alınmıştı.

Özel, MYK sonrası PM toplantısına da başkanlık etti. PM'de oylamalar yapıldı.

TV100.com yazarı Barış Yarkadaş, İYİ Parti Genel İdare Kurulu ve Kurucular Kurulu Üyesi Mehemt Aslan, AK Parti 26. Dönem Milletvekili Mehmet Metiner, hukukçu Mücahit Birinci, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk oldu. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler programda masaya yatırıldı.

"ANKARA'DA YAVAŞ, İSTANBUL'DA İMAMOĞLU ADAY"

Cumhuriyet Halk Parti'nin İstanbul, Ankara, Bolu, Elazığ, Balıkesir adayıyla ilgili Yarkadaş "CHP Parti meclisindeki arkadaşlarla konuşuyorum. Bazı illerin ve ilçelerin belediye başkanları netleşti. Bunlardan birincisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu. İmamoğlu’nun adaylığı oy birliğiyle kabul edildi. Ankara’da da Mansur Yavaş’ın adaylığı oy birliğiyle kabul edildi. Elâzığ İl Başkanı Avukat Coşkun Çağlar Duran CHP’nin Elâzığ Belediye Başkan adayı olarak kesinleşti. Diğer isimler Bolu’da Tanju Özcan, Balıkesir’de Ahmet Akın ilan edildi." ifadelerine yer verdi.

TANJU ÖZCAN ADAYLIĞINI DUYURDU

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, sosyal medya X hesabından PM toplantısıyla ilgili bir paylaşım yaptı.

CHP PM'nin kendisini Bolu Belediye Başkan adayı olarak gösterdiğini söyleyen Özcan, "Biraz önce CHP PM üyelerimizin şahsımı Bolu Belediye Başkan adayı ilan ettiğini memnuniyet ile öğrendim. Tşk ederim değişen CHP kadrolarına.. Selam olsun, Atatürkçü, Yurt severlere, Ulus Devletin teminatı Türk milliyetçilerine" ifadelerini kullandı.

23 BÖLGEDE ÖNSEÇİM KARARI

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, 23 seçim bölgesinde önseçim yapılmasının kararlaştırıldığını duyurdu. Yücel, yaptığı açıklamayla Yarkadaş'ın duyurduğu isimleri de teyit etti.

Yücel adaylık açıklamasını şöyle yaptı:

“Parti Meclisimizde bazı belediye başkan adaylarımız belirlendi. Bugün 4’ü Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak üzere, 227 seçim çevresinde parti meclisimizde aldığımız kararla Belediye Başkan Adaylarımızı belirledik. Açıklayacağımız 4 Büyükşehirden 2’si zaten önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel tarafından ilan edilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız; İstanbul’u AKP’nin talancı belediyecilik anlayışından kurtaran ve halkçı belediyecilik anlayışıyla tanıştıran, Sayın Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız ise, Ankara’yı parsel parsel satanlardan kurtaran, Ankara’yı sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştıran Sn. Mansur Yavaş.

Bursa ve Balıkesir İllerimizde de daha önce partimizin ve örgütümüzün, üzerinde mutabakata vardığı, ayrıca anketlerde de kazandığını gördüğümüz isimler parti meclisimizin kararıyla adaylardı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sn. Mustafa Bozbey. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ise Sn. Ahmet Akın.”

BOZBEY'DEN TV100'E ÖZEL DEMEÇ: YARIM KALAN HİKAYEMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ

CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey olduğunu açıklayan Yarkadaş "Mustafa Bozbey, 2019 yılında CHP'nin Bursa adayı olarak ilan edilmişti. Kendisi Nilüfer Belediyesi'nin başkanıydı. Kılıçdaroğlu, Bozbey'i Bursa adayı olarak ilan etmişti. Bozbey, çok ciddi bir performans gösterdi, 20 puan arttırdı ama o dönemki il örgütü ile biraz sıkıntılar olduğu için performansını tam olarak gösteremedi ve 2 puan oy farkı ile kaybetti. Bursa’da Mustafa Bozbey ilan edildi. Az önce kendisini aradım ‘Yarım kalan hikayemizi tamamlayacağız, Bursa’nın evlatları gülümseyecek, Bursa gülümseyecek, Bursa’da bir anlayış değişecek’ dedi." ifadelerine yer verdi.

CHP'NİN İZMİR VE AYDIN ADAYLARI...

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayıyla ilgili önemli bir kulis bilgisi paylaşan Yarkadaş "Partideki çeşitli arkadaşlarımızı aradım bu bilgiyi doğruladılar Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ciddi bir şekilde değerlendirildiğini söylediler. İzmir’e Özlem Çerçioğlu kaydırılırsa Aydın ne olacak dedim. Aydın için de CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın isminin konuşulduğunu söylediler. Eğer Özlem Çerçioğlu yerinde kalırsa İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yüksel olacak." ifadelerine yer verdi.

TANJU ÖZCAN: BOLU'YU YÜZDE 60 İLE KAZANACAĞIM

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bolu Belediye Başkan adayı Tanju Özcan, Yarkadaş'a konuştu. Yarkadaş görüşmeyi "Tanju Özcan mesaj atmış, ‘Gribe yakalandığım için bağlanamıyorum, sesim kısık, Erdoğan Aktaş’ın son sözleri de yanlış. Değerli konuklarımın benden başka konusu yok mu, ben yüzde 60’ın üzerinde oy alarak seçileceğim’ demiş" sözleriyle aktardı.

NE OLMUŞTU?

CHP'de 58 kişi büyükşehir belediye başkanlığı için, 2 bin 714 kişi de belediye başkan adaylığı için müracaatta bulunurken, ilçe ve beldeler dahil toplam müracaatın 15 bini aştığı açıklanmıştı.

CHP, İstanbul, Ankara, Aydın dışındaki mevcut başkanlar için büyükşehirlerde ve illerde "memnuniyet anketi" yapmıştı. 27 Kasım'da başlayan anket çalışmasında, örgütün yanı sıra seçmenin de görüşlerine başvuruldu.

Anketlerden çıkacak sonuca göre, belediye başkanından şikayet yoksa atama yapılacak. Belediye başkanından memnuniyetsizlik varsa, ikinci aşamada öne çıkan adaylar tespit edilecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin