İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Gaziantep'te sert konuştu: Vatandaşımıza hiç kimse şekil yapamaz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya organize suç örgütlerine karşı ciddi çalışma yaptıklarını söyledi. Yerlikaya "Bunların taptıkları tek şey para. Bir diğer husus ise, bunlar kendini çok güçlü sanıyor. Bizim vatandaşımıza bağışlayın beni hiç kimse şekil yapamaz. Racon kesemez." dedi. 

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Gaziantep'te sert konuştu:  Vatandaşımıza hiç kimse şekil yapamaz

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ‘Türkiye Huzuru Gaziantep’in Huzuru’ konulu toplantıya katıldı. Şehitkamil Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene; Bakan Yerlikaya’nın yanı sıra, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri, emniyet ve jandarma mensupları, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Bakan Yerlikaya, göreve geldiği tarihten bu yana, terörden narkotiğe, asayiş olaylarından göçmen kaçakçılığına, organize suç örgütlerinden uyuşturucu operasyonlarına kadar detaylı bir sunum gerçekleştirdi. 

Organize suç örgütleri ile ilgili ciddi çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Bakan Yerlikaya, 415 örgütün çökertildiğini açıkladı. Yerlikaya, suç örgütlerinin kimsenin vatandaşın kazancına göz dikemeyeceğine dikkat çekti.

Yerlikaya, "Organize suç örgütleri ile ilgili cumhurbaşkanımız ‘şehir eşkıyaları’ diyor. Biz şehrimizde şehir eşkıyası istemiyoruz. Bunların taptıkları tek şey para. Bir diğer husus ise, bunlar kendini çok güçlü sanıyor. Suç işlemekle kibirlenenler diyorum bunlara. Aziz milletimizin kazancına göz diken, huzurunu kaçırıp tedirgin edenlere fırsat vermeyeceğiz. Bizim vatandaşımıza bağışlayın beni hiç kimse şekil yapamaz. Racon kesemez. Çünkü medeni toplumlarda devletten ve milletten daha güçlü bir irade yoktur, olamazda. Çünkü biz hukuk devletiyiz. Bu duruşla çalışıyoruz. Göreve geldikten sonra organize suç örgütlerine yönelik 1111 operasyon yapmışız ve 7511 kişiyi gözaltına almışız. Bunlardan 2764’ü tutuklanmış. Toplam da 415 suç örgütü çökertilmiştir. Bu örgütlerin 92 milyar TL malvarlığını da MASAK tespit ederek, el koydu" şeklinde konuştu.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin