Hatay'da kuduz alarmı. Büyükbaş hayvanlara saldıran köpek kuduz çıktı. İki mahalleye hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı

 Hatay’da büyükbaş hayvanlara saldıran köpeğin kuduz olduğunun tespit edilmesinin ardından iki mahalleye hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol
Hatay'da kuduz alarmı. Büyükbaş hayvanlara saldıran köpek kuduz çıktı. İki mahalleye hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı

Defne ilçesi Meydancık Mahallesi’nde sahipsiz bir köpek, 22 Nisan tarihinde büyükbaş hayvanlara saldırması üzerine çiftlik işletmecisi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne ihbarda bulundu.

İhbar üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Defne Belediyesi harekete geçti. Defne Belediyesi ekipleri tarafından saldırgan köpek yakalanarak müşahede altına alındı. Saldırgan köpek karantina altındayken 23 Nisan tarihinde öldü.

Hayvanın ölüm sebebi kuduz şüphesiyle kayıt altına alındı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından saldırgan köpekten alınan numune, Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilerek analiz edildi.

Adana’da yapılan analiz sonucunda saldırgan köpeğin kuduz olduğu tespit edildi. Konuyla ilgili yönetmelikler ve kararlar kararları doğrultusunda tüm kurumlarca koordineli olarak işlemlere başlandı.

Bu çerçevede kuduz hastalığının merkezi olan Merkezi Meydancık Mahallesi ve bitişik olan Güneysöğüt Mahallesi'ne hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı.

Kaynak: İHA
Etiketler hatay defne kuduz
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin