FLAŞ! TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan oldu. Lütfü Savaş'a çağrı yaptı

TİP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan oldu. Zan adaylığının açıklandığı konuşmada Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a çağrı yaptı, "Adaylıktan çekilin" dedi.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan oldu. Lütfü Savaş'a çağrı yaptı

Türkiye İşçi Partisi (TİP), on binlerce kişinin yaşamını yitirdiği deprem felaketindeki çabasıyla kamuoyunun hafızasına kazınan Gökhan Zan'ı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterdi.

"HATAY HALKI'NIN SESİNİ DUYDUK"

Zan’ın adaylığını açıklayan İstanbul milletvekili ve TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, "Biz Hatay halkının sesini ve isyanını duyduk. Bu sesi duyduk Hatay halkı ortak adayı olarak Gökhan Zan’ı seçtik" dedi.

"CHP, Lütfü Savaş'ı değiştirirse adayınızı geri çeker misiniz?" sorusuna TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, "Bizim attığımız bu adım ne CHP'ye ne Lütfü Savaş'a karşı bir adım. Bizim attığımız adım AKP'nin rantçı anlayışına karşı bir adım. CHP'li dostlarımız üstlerine düşeni yaparsa biz de üzerimize düşeni yaparız" cevabını verdi.

LÜTFÜ SAVAŞ'A ÇAĞRI

CHP yönetimine seslenen Zan, "Deprem suçlarına adı karışmış yeniden aday göstermeniz kabul edilemez. Yaptırdığınız hiçbir anket enkazda yaşamını yitiren gerçeğinden daha doğru sonuç vermez. Yapmayın" diye konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a çağrı yapan Zan, "Adaylıktan çekilin" dedi.

NE OLMUŞTU?

TİP’ten yapılan açıklamada, "12 Şubat Pazartesi günü (yarın) saat 11.00’de İstanbul İl Başkanlığımızda milletvekillerimizin katılımıyla Hatay İttifakı’nın Büyükşehir Belediye başkan adayını kamuoyuna açıklayacağız" denilmişti.

Daha önce de TİP’in Gökhan Zan’a adaylık teklifi götürdüğü konuşulmuştu.

Genel seçimlerde Hatay'da İYİ Parti'den 2'nci sıra milletvekili adayı olan Gökhan Zan, seçimlerden sonra İYİ Parti’den istifa etmişti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin