Fatih Erbakan yeni asgari ücret için rakam verdi

Asgari ücrette ilk toplantı yapıldı, ikinci görüşmenin tarihi belli oldu. Taraflar 18 Aralık 2023 tarihinde yeniden bir araya gelecek. Siyasi partiler asgari ücretle ilgili istedikleri rakamı duyururken dikkat çekici bir çıkış da Yeniden Refah Partisi'nden geldi. Fatih Erbakan 2024 yeni asgari ücret için rakam verdi.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Erbakan yeni asgari ücret için rakam verdi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, asgari ücrete yılda bir kere zam yapılmasını doğru bulmadığını ifade etti, 2024 asgari ücreti ve en düşük emekli aylığı için rakam verdi.

Asgari ücrette ilk toplantı yapıldı, ikinci görüşmenin tarihi belli oldu. Milyonların gözü 2024 asgari ücretinin yeni yılda ne kadar olacağına çevrilmişken, siyasilerden de peş peşe açıklamalar geliyor.

BBP ASGARİ ÜCRET İÇİN 17 BİN TL İSTEDİ

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, son yaptığı açıklamada "Büyük Birlik Partisi olarak bir refah payıyla eklenerek bu rakamın en az 17 bin civarında olmasının doğru olduğunu düşünüyoruz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, "Makul asgari ücret talebimiz 2024 yılı Ocak ayı için 17 bin lira; temmuz ayı için ise 20 bin 500 liradır" ifadelerini kullandı.

Bu sözlerin ardından bir değerlendirme de Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan geldi. Mevcut asgari ücretin temel ihtiyaçları bile karşılamaktan uzak olduğunu söyleyen Erbakan, asgari ücrete, enflasyonist bir dönemde yılda bir kez zam yapılmasının doğru olmadığını belirtti.

Erbakan, sürekli güncellenen enflasyon tahminleri varken asgari ücretin yılda bir kez belirlenmesinin, bu tutarla geçinmeye çalışan kesimin aleyhine etki oluşturacağını belirtti.

ASGARİ ÜCRET İÇİN 23 BİN TL

Erbakan, "2023 yılında iki kez zam yapıldığı halde asgari ücret bugün gıda ihtiyacını dahi karşılayamayacak noktaya gelmiştir. Siz yüzde 36'lık bir tahminle ve bir sefere mahsus zam yapmanız halinde 2024 yılında milyonlarca asgari ücretliyi açlığa mahkum etmiş olursunuz. Yeniden Refah Partisi olarak pek çok sendikaların da ifade ettiği gibi iki asgari ücretin en azından yoksulluk sınırında olması gerektiğini ifade ediyoruz" dedi.

Asgari ücrete dair rakam veren ve beklentisini açıklayan Erbakan, "Bugünkü yoksulluk sınırını hesap edersek, asgari ücretin 23 bin lira seviyesine getirilmesi lazım ki en azından bir ailede iki asgari ücret alındığı zaman o aile yoksulluk sınırının altında kalmadan hayatını devam ettirebilsin. En düşük emekli aylığı ise en az asgari ücret düzeyine yükseltilmelidir" diye konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin