Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar. Terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi, ortak bildiriye imza vermeyen CHP'yi eleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pist Açılış Töreni'nde terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi. "Ne Kandil ve Suriye'deki terör baronlarının ne de bu hainlerin yularını ellerinde tutanların bizi yolumuzdan alıkoymalarına müsaade etmeyeceğiz." dedi. Irak'ın kuzeyinde 12 askerimizin şehit olmasının ardından ortak bildiriye imza atmayan CHP'yi eleştirdi "3-5 oy alacağız diye bölücü hainlere kapı kulu olanlara meydanı asla bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar. Terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi, ortak bildiriye imza vermeyen CHP'yi eleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pist Açılış Töreni'nde konuştu. 

Erdoğan, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın 2021 yılında iç ve dış hatlarda yaklaşık 181 bin uçuş trafiğiyle 25 milyon yolcuyu ağırladığını belirterek, "2022 yılında bu sayı 31 milyon yolcuya ulaştı. 2023 yılının ilk 11 ayında 208 bin uçuş trafiğiyle yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21'lik artışla 34 milyona yükseldi." dedi.

Erdoğan, yeni pistin açılışıyla birlikte Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın yıllık 85 milyondan fazla yolcuyu ağırlayacak kapasiteye erişeceğini dile getirdi.

Erdoğan konuşmasında Adana ve Mersinlilere müjdeyi verdi. Çukurova Havalimanı'nın önümüzdeki ay açılacağını söyledi.

Bu havalimanının 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda inşa edildiğini belirten Erdoğan, havalimanının, İleri Teknoloji Endüstri Parkı ve Havaalanı Projesi'nin (ITEP) ilk adımı olarak tasarlandığına değindi.

 

TERÖRLE MÜCADELE MESAJI

Terörle mücadele mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne Kandil ve Suriye'deki terör baronlarının ne de bu hainlerin yularını ellerinde tutanların bizi yolumuzdan alıkoymalarına müsaade etmeyeceğiz.

Terörle ülke siyasetinin şekillendirildiği eski Türkiye geride kalmıştır. Türkü, Kürdü, Arabı, Alevisi ve Sünnisi ile 85 milyonun kardeşliğine nifak sokulmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz." dedi. 

CHP'YE BİLDİRİ ELEŞTİRİSİ

Irak'ın kuzeyinde 12 askerimizin şehit olmasının ardından ortak bildiriye imza atmayan CHP'yi eleştirdi.  "3-5 oy alacağız diye bölücü hainlere kapı kulu olanlara meydanı asla bırakmayacağız" diyen Erdoğan, "Teröriste terörist dememek için 40 takla atan siyasi bukalemunların maskelerini indirmekte kararlıyız." şeklinde konuştu. 

ÖZEL'İN ŞEHİT CENAZESİNDE PROTESTO EDİLMESİ

Erdoğan, isim vermeden CHP lideri Özgür Özel'in şehit cenazesinde protesto edilmesine de değindi. Erdoğan, "Bir tanesi Manisa'da gitmiş orada gövde gösterisi yapacak. Artık bu millet kimin kim olduğunu gayet iyi biliyor. Öyle herkese yol geçen hanı demiyor. Sabırla, inşallah 31 Mart'a hazırlanacağız ve 31 Mart'a öyle hazırlanmalıyız ki bunlar kapımıza uğramaya inşallah ne yüzleri, ne gözleri hiçbir şeyi olmaması lazım" ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin