Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Enflasyondaki düşüşün etkileri yılın ikinci yarısında net görülecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından düzenlenen “Ortak Paylaşım Forumu”nda konuştu. Enflasyondaki ivme kaybının etkilerinin, yılın ikinci yarısında daha net hissedileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı:  Enflasyondaki düşüşün etkileri yılın ikinci yarısında net görülecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından düzenlenen “Ortak Paylaşım Forumu”nda konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 yıllık iktidarları döneminde sermaye düşmanlığı yapmadıklarını belirterek " 28 Şubat dönemindeki sermayeyi renklere bölen anlayış başta olmak üzere ülkemiz ekonomisine zarar veren hiçbir yaklaşımı kabul etmedik, etmeyeceğiz. " diye konuştu. 

"MOTTOMUZ YENİDEN İSTANBUL"

Erdoğan'ın gündeminde yerel seçimler de vardı. Erdoğan, "Şu anda tabii İstanbul o günlerine yeniden dönmek istiyor herhalde. Onun için bizim mottomuz yeniden İstanbul. Buna mecburuz. Yeniden İstanbul’u inşa ve ihya etmeye mecburuz." dedi.

ENFLASYON MESAJI

Türkiye'ye uluslararası sermaye girişinin yükseldiğini söyleyen Erdoğan, Ani kur hareketleri azaldı. Merkez Bankası rezervleri 145,5 milyar doları buldu. İhracatta Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdık. Enflasyon meselesinin çözümü için yoğun gayret sarf ediyoruz. OVP ile uyumlu şekilde son aylarda düşüş eğilimi var enflasyonda. Enflasyondaki ivme kaybının etkileri, yılın ikinci yarısında daha net hissedilecektir" şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırbaşları şöyle: 

 MİT, Türkiye düşmanlarına ve aparatlarına karşı çok ağır darbeler indiriyor. Tam bağımsız Türkiye ülkümüz adım adım gerçeğe dönüşüyor.

17 bin 2 lira olarak belirlenen asgari ücretin çalışanlarla birlikte tüm işverenlerimize de hayırlı olmasını diliyorum. Asgari ücretle çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutmuş olduk. Asgari ücretten gelir ve damga vergilerini kaldırmıştık. Sigorta prim desteğini 500 liradan 700 liraya çıkararak elimizi taşın altına koyduğumuzu gösterdik.

Türkiye ekonomisi büyüdükçe ortaya çıkacak katma değerden işçisi, işvereni, emeklisi, memuru, çiftçisi, esnafıyla 85 milyonun tamamı istifade edecektir.

İşçi-işveren ve kamu olarak hep beraber omuz omuza verecek, ülkemizi güçlendirme mücadelemizi mutlaka zafere ulaştıracağız.

SERMAYEYİ  RENKLERE BÖLMEDİK

21 yılı geride bırakan iktidarlarımızın hiçbir döneminde sermaye düşmanlığı yapmadık. Bugün bile acı ile hatırlanan 28 Şubat dönemindeki sermayeyi renklere bölen anlayış başta olmak üzere ülkemiz ekonomisine zarar veren hiçbir yaklaşımı kabul etmedik, etmeyeceğiz. 

85 milyon hep beraber Türkiye Yüzyılı için güçlerimizi birleştireceğiz. Bunu başardığımızda önümüze çıkabilecek hiçbir engel tanımıyorum.

Ekonomideki politikalarımızın meyvelerini vermeye başladığını görüyoruz. Uluslararası sermaye girişi yükseldi, ani kur hareketleri azaldı. Merkez Bankası rezervleri 145,5 milyar doları buldu. İhracatta Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdık. Enflasyon meselesinin çözümü için yoğun gayret sarf ediyoruz. OVP ile uyumlu şekilde son aylarda düşüş eğilimi var enflasyonda.

Ekonomi yönetimini emanet ettiğimiz arkadaşlarımıza gereken desteği hep verdik, veriyoruz. Bugün de kendilerine ve politikalarına güvenimiz tamdır.

Enflasyondaki ivme kaybının etkileri, yılın ikinci yarısında daha net hissedilecektir.

Şu anda tabii İstanbul o günlerine yeniden dönmek istiyor herhalde. Onun için bizim mottomuz yeniden İstanbul. Buna mecburuz. Yeniden İstanbul’u inşa ve ihya etmeye mecburuz.

Sadece 21 yılda milletimizin asırlık eksiklerini tamamladık. Elbette bu tarihi dönüşümden çalışma hayatımız da nasibini aldı.

Emekçilerimizin ücret ve çalışma şartlarını iyileştirirken işverenlerimizin de hak ve hukukunu korumaya özen gösterdik. Hep adaletten ve hakkaniyetten yana olduk.

Hukuk Politikaları Kurulumuz bünyesinde çalışma hayatımıza ilişkin mevzuat dağınıklığının giderilmesine yönelik bir çalışma yapıyoruz.

Bu çerçevede ortaya çıkacak Türk İş Kanunu ile etkinliği ve verimliliği artırabileceğimize inanıyorum.

 

Etiketler erdoğan tören
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin