CHP'nin ortak bildiri kararına CHP'li vekilden tepki geldi. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol: Elazığ Milletvekili olarak ben imza atıyorum

Terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonrasında şehit düşen 12 asker için TBMM'de ortak bir bildiri yayınlanmıştı. O bildiriye sadece 4 parti imza verirken CHP ve DEM Parti imza atmadı. CHP'nin bu kararına parti içinden tepki geldi. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol "Elazığ Milletvekili olarak ben imza atıyorum. Unutulmamalıdır ki ülke de devlet de hepimizin" dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin ortak bildiri kararına CHP'li vekilden tepki geldi. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol: Elazığ Milletvekili olarak ben imza atıyorum

Türkiye, terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonrasında şehit düşen 12 kahraman için ağlıyor.

Bu konuda bütün Türkiye yek vücut olurken AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisinin, Irak'ın kuzeyinde 12 askerin şehit olduğu terör saldırılarıyla ilgili ortak bir bildiri yayımladı.

Bildiride "Birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Bildiriyi CHP ve DEM Parti imzalamadı. CHP, genel kurul sonrası bu kararın alınması gerektiğini belirtti.

CHP VE DEM PARTİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye'nin büyük bir acı yaşadığını, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le telefonda görüştüğünü aktardı.

Mecliste genel görüşme yapılmasını istediklerini, ardından ortak bir tavır ortaya koyulması gerektiğini dile getiren Başarır, "Ortak tavır konusunda 'evet' ama bunu ortaya koyduktan sonra yarın seçim meydanlarında videolarla, başka propaganda araçlarıyla şehitlerimizin üzerinden siyaset yapılmasını kabul etmiyoruz. O yüzden yapmamız gereken şey, önümüzdeki hafta Meclisi genel görüşmeye çağıracağız çünkü kolay değil, milli yas ilan edilmeli. TRT'ye bakalım, müzik çalıyor devletin kanalında. Suudi Kralı ölüyor, milli yas ilan ediyoruz, 12 vatan evladı öldü bugün... Bildiri konusunda önce herkes samimi olmalı, bu konuyu ortak dert edinmeli. Yarın, bir ay sonra seçim meydanlarında bu eylemi gerçekleştirenlerin liderleriyle, sahte videolarla seçim propagandası malzemesi yapılırsa işte bu olmuyor. O yüzden biz, pazartesi günü yetkili kurullarla toplanacağız, Meclisi genel görüşmeye çağıracağız. Bu konudaki samimiyetimizi ortaya koyacağız, ondan sonra açıklamayı Meclis olarak yapacağız." dedi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise, TBMM'nin, Türkiye'nin en önemli sorununda, sorunlarında ortaklaşmasının, tartışmasının, konuşmasının hatta ortak bildirilere imza atmasının değerli olduğunu belirterek, "Bunu Filistin'de bir hastaneye yapılan saldırıda birlikte yapmıştık ama bu konuda gerçekçi olmamız lazım. Şu anda saat 23.00'e geliyor, bir saatimiz var, çalışma saatimiz. Bunu gözetelim." açıklamasında bulundu.

GÜRSEL EROL: İMZAMI ATIYORUM

CHP'nin TBMM'nin terör konusunda yayınladığı bu ortak metne imza atmamasına ise CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol sert tepki gösterdi.

Bir açıklama yapan Erol, "Ocaklara ateş düşerken, analar babalar evlat acısı yaşarken, doğmamış çocuklar yetim kalırken siyaset yalnızca terör örgütünün bu eylemlerini kınayarak, acıları politik malzeme haline getirerek sonuç alamaz. Bu gerçeklere rağmen mecliste ortak açıklanan bu bildiriye halkımızın beklentisini ve duygularını bilerek Elazığ Milletvekili olarak ben imza atıyorum. Unutulmamalıdır ki ülke de devlet de hepimizin." ifadesini kullandı.

CHP'nin ortak bildiri kararına CHP'li vekilden tepki geldi. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol: Elazığ Milletvekili olarak ben imza atıyorum

İşte yapılan o açıklama

Terörle mücadelenin bir parti meselesi olmadığını devlet meselesi olduğunu her fırsatta gündeme getirdim. Ülkemizin üniter yapısını ve devletimizin varlığını korumak için gözünü kırpmadan şehit olmayı göze alan TSK personeli ana kuzularının şehit olmalarını siyasi propaganda haline getirmek asla doğru değildir.

40 yıllık terörle mücadelemizin 22 yıllık sürecinde tek başına iktidar olan AKP iktidarında terör meselesi ne yazık ki yanlış politikalardan dolayı çözülememiş hatta bu mesele derinleşmiştir.

DSP, MHP, ANAP koalisyon hükümeti döneminde "PKK terör örgü- tünün başı" diye tanımlanan Abdullah Öcalan yakalanarak ülkemize getirilmiş ve yargılanmıştır. Bu sürecin sonunda terör sorunu ortadan kalkmaya yüz tutmuş, terör örgütü ise dağılma noktasına gelmiştir. Hal böyle iken bugün yeniden terör örgütünün eylem yapabilir hale gelmesinin nedenleri ciddiyetle düşünülmelidir.

AKP hükümeti terör örgütünü nasıl bitirecekse ihtiyaç duyduğu desteği bildiriye yalnızca imza atılmasını isteyerek değil; çözüm önerisini getirerek isteyeceği desteği açıklamalıdır. Ocaklara ateş düşerken, analar babalar evlat acısı yaşarken, doğmamış çocuklar yetim kalırken siyaset yalnızca terör örgütünün bu eylemlerini kınayarak, acıları politik malzeme haline getirerek sonuç alamaz.

Bu gerçeklere rağmen mecliste ortak açıklanan bu bildiriye halkımızın beklentisini ve duygularını bilerek Elazığ Milletvekili olarak ben imza atıyorum. Unutulmamalıdır ki ülke de devlet de hepimizin. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin