Buğra Kavuncu'dan İstanbul adaylığına yeşil ışık: Partimin vereceği her türlü göreve hazırım

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Partisine operasyon çekildiğini vurgulayan Kavuncu 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde Ankara ve İstanbul'da aday göstereceklerini açıkladı. Kavuncu İstanbul için adaylık sorusuna da yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Buğra Kavuncu'dan İstanbul adaylığına yeşil ışık: Partimin vereceği her türlü göreve hazırım

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, Habertürk canlı yayınında mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtledı. Partisinde yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Kavuncu bir operasyon çekilmeye çalışıldığını iddia ederek "Parti yöneticisi parti kararının dışında konuşmaz" dedi.

Kavuncu 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde Ankara ve İstanbul'da aday göstereceklerini açıkladı. Kavuncu İstanbul için adaylık sorusuna da yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu'nun karşısına İBB adayı olarak çıkma durumuna ilişkin Kavuncu, "Partimin vereceği her türlü göreve hazırım." dedi.

Kavuncu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde oldu:

"GENEL BAŞKANIMIN MUHATABI ÖZGÜR ÖZEL'DİR"

Genel Başkanımızın ifadesi net. Belli bir yere adreslenecek konu değil. Bir karar alındı, bu kararı buna rağmen başka mecralarda bu kararın dışında birtakım planlamalar, çalışmalar, hazırlık içinde olanlar varsa teşbihte hata olmaz ben bunu savaş ilanı olarak kabul ederim. Böyle bir adım atılıyorsa biz de buna varız demek istedi. Partinin aldığı kararlara herkes saygı duymak mecburiyetindedir. Kararı verecek olan millettir. Abartılacak bir cümle olarak lanse edilecek bir şey değil. Her siyasi partinin belediye başkanı adayının mümkün olduğu kadar seçmeni konsolüde etmektir. Bu kast ediliyorsa beis yok. Ama kurumlar arasında bir mekanizma çalıştırılacaksa benim genel başkanımın muhatabı Özgür Özel'dir. CHP Genel Başkanıdır.

'OPERASYON' AÇIKLAMASI

"Bizim almış olduğumuz bir karar var. Bir mekanizma var. Partilerin karar verecek organları var. CHP'de parti meclisi, AK Parti'de MKYK deniyor, bizde Genel İdare Kurulu var. Bunların vermiş olduğu kararı, bu yapıların dışında resmi görevi olmayan kişilerle oturup konuşmak, bu kişilerle angajmanlara, planlamalara girmek bu bir operasyon olarak algılanır. Bu işin normali sayın Özgür Özel'in yaptığıdır. Öneride bulunur, parti kararını verir. Kurumlar arasında resmi olarak işleyen, şeffaf olarak işleyen sürecin dışında, kapı aralığında, kapı arkasında yapılacak her türlü uygulama, hele de alınmış karardan sonra 'Bunlar resmi görüşmelerdir saygı duyulur' diyemezsiniz. Buna operasyon dersiniz, farklı isimler takarsınız."

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti'de son günlerde yaşanan art arda istifalarla ilgili olarak konuşmuştu. “Partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı” diyen Akşener, “Mesela Ankara'yı paylaşmışlar, ilçe hesabı yapmışlar. Hiçbirinden haberim yok. Bu bir siyasi partinin iç işlerine karışmak demektir. Ben bunu 1997'de DYP'de yaşadım, bu konuda idmanlıyım. Bunu bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum, varım” ifadelerini kulanmıştı.

Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde İYİ Partili yöneticilerin istifasını değerlendirmişti.

İstifa eden İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın kendisinden bağımsız şekilde yeniden seçildiğini ve disipline sevk edilen üyelerin süreç devam ederken istifa ettiklerini belirten Akşener, "Elbette giden her arkadaş için üzülürüm. Bir prensip kararı aldım ve hep uydum. Hiçbir arkadaşımıza hakaret etmedim fakat ne hikmetse ayrılan bütün arkadaşların taş attıkları tek kapı İYİ Parti'nin kapısı. Bunu da anlamakta zorlanıyorum. Ben gidenlere çok üzülüyorum. Dilerdik ki bunlar olmasın." demişti.

"SAVAŞ İLANI OLARAK KABUL EDİYORUM"

Partide CHP ile yol yürümek ile seçimlere ayrı girmek konusunun 9 saat boyunca demokratik bir çerçevede tartışıldığını belirten Akşener, "Uzun saatler konuşarak seçimlere tek başımıza girme kararı aldık. O gün gördük ki bizim partimiz kesinlikle iktidar olmalı. Bu kararı beğenmemek ve uymamak mümkündür. Buna uymazsanız istifa edersiniz, işin saygı kısmı budur. Bazı arkadaşlarımız gayet saygılı biçimde ayrıldılar, haklarında hayırlısı olsun ama bu arkadaşlarımızın başındaki arkadaşımızın ilginç bir yanı oldu. O da şu; dün bir televizyon programında benim bilgim dahilinde Ankara ve İstanbul'da pazarlıklar yapılmış. Benim bilgim yok, yerel yönetimler başkanımızın, teşkilat başkanımızın haberi yok. Neye göre yapılmış? İlk defa partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı. Mesela Ankara'yı paylaşmışlar, ilçe hesabı yapmışlar. Hiçbirinden haberim yok. Bu bir siyasi partinin iç işlerine karışmak demektir. Ben bunu 1997'de DYP'de yaşadım, bu konuda idmanlıyım. Bunu bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum, varım" diye konuşmuştu.

İstanbul’da CHP ile yerel seçim iş birliğini savunan İYİ Parti İBB Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Genel Başkan Meral Akşener’in talebiyle istifa etmişti. Ancak Özkan, İYİ Parti’li Meclis üyeleri tarafından yeniden aynı göreve seçilmişti. Bu gelişmenin ardından Özkan ve yeniden seçilmesini sağlayan 5 meclis üyesi “kesin ihraç” istemiyle disipline sevk edilmiş ve bu isimler istifalarını vermişti.

"BUNUN ADI OPERASYON SİYASETİ"

Bu gelişmenin ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, istifa eden üyelerden birinin başka bir üyeyle yaptığı konuşmayı açıklamıştı.

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, "İsmi geçen, istifa eden İBB meclis üyesi arkadaşlardan bir tanesi, bugün İstanbul dışında yakın bir ilin bir belediye meclis üyemizi arıyor. Diyor ki, 'Bu akşam bir TV kanalında, bazı arkadaşlarla topluca istifa ettiğimizi meclis üyeleri olarak ifade edeceğiz. Siz de istifa edin.' CHP'li bir başka kişinin ismini vererek, 'Size onunla bir görüşme ayarlayalım' diyor. Bunun adı, operasyon siyasetidir." ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin