Bakan Yılmaz'dan İsrailli yetkililer için açıklama geldi: Mahkeme huzuruna çıkarılmaları gerekiyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin başsavcısının dosyayı derhal dava sürecine dönüştürmesi gerektiğini vurgulayarak, savaş suçu işlediği iddia edilen İsrailli yetkililerin yargılanması gerektiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz'dan İsrailli yetkililer için açıklama geldi: Mahkeme huzuruna çıkarılmaları gerekiyor

Bahçelievler'de bir otelde düzenlenen Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda konuşan Tunç, konferansta özellikle Filistin'de devam eden insanlık suçunun dünyaya yansıması anlamında çok faydalı sonuçlar çıkacağına yürekten inandığını söyledi.

Tunç, konferansın temasının "Filistin için özgürlük ve bağımsızlık" olarak belirlenmesinin de çok anlamlı olduğunu dile getirdi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda şehit edilen 34 binden fazla Filistinlinin yüzde 70'inin çocuk ve kadınlardan oluştuğuna dikkati çeken Tunç, şöyle devam etti:

"Dünyanın gözü önünde bir insanlık suçu, bir insanlık dramı yaşanmaya maalesef devam ediyor. 77 binden fazla Filistinli kardeşimiz de yaralanmış durumda. Şehirler yıkıldı, hastaneler, okullar, mülteci kampları, pazar yerleri, ibadethaneler yerle bir edildi ve bombalandı. 2,5 milyon insan maalesef açlık ve susuzluğa terk edildi. Filistin'deki son saldırıların bir insanlık suçu, soykırım suçu, savaş suçu olduğu elbette ki tartışmasız."

Bakan Tunç, Birleşmiş Milletlerin (BM) ve BM Güvenlik Konseyinin bugüne kadar İsrail'in haksız saldırıları ve insan hakları ihlalleri konusunda 60'tan fazla kararı olduğunu hatırlatarak, "Uluslararası kuruluşların kararlarına ve hukukuna uymayan, insan haklarını ihlal eden, bunu sistematik bir şekilde gerçekleştiren devlete devlet demek mümkün değil. İsrail adeta bir asırdan bu yana bir terör örgütü gibi hareket etmeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin