Astrologlar sosyal medyada Tokat depremi üzerinden yeni bir iddiada bulundu

Tokat'ta peş peşe yaşanan depremler gözleri o bölgeye çevirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan deprem uzmanlarından gelen farklı yorumlar tartışmaları beraberinde getirdi. Yaşanan Tokat depreminin etkileri henüz sürerken şimdi de astrologlar ve bazı kullanıcıların sosyal medyadaki paylaşımı var olan deprem korkusunu tırmandırmayı sürdürdü. Kimi kullanıcılar deprem korkusunu tetikliyorsunuz diye tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Astrologlar sosyal medyada Tokat depremi üzerinden yeni bir iddiada bulundu

Tokat, 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde iki depremle sallanmıştı. Ardından üç ilçede okullar tatil edilmişti. Deprem birçok ilden hissedildi. O depremlerin ardından Tokat'ta merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

DEPREM UZMANLARINDAN FARKLI YORUMLAR

Depremin ardından uzmanlardan da farklı yorumlar gelmesi kafaları iyice karıştırdı. Prof. Dr. Naci Görür, deprem sadece deprem olduğu günler hatırlanıyor diye sitem ederek, "Şu anda televizyonlarda yaşanan sahneleri çok iyi biliyorsunuz değil mi? Tıpkı komedi gibi. Deprem oluyor. Televizyonlar konuşmaya başlıyor. Deprem uzmanları sıra sıra boy gösteriyor. Kayıp yoksa şükr edilecek . Gece dışarıda kalınacak. Sonra da unutulacak. Eğer deprem büyükse acı ve keder." paylaşımında bulundu. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "54 yıllık deprem bilimci olarak bu ikincil kırığından daha büyük bir deprem üretmesini beklemiyorum." derken, Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise "Bu Kuzey Anadolu Fayı'nın anakolu üzerinde değil. 6.5'a kadar deprem oluşturabilir ama 7'ye kadar çıkmaz. Bu deprem şöyle kritik. Hissedilmekle kalmaz. Türkiye'deki yapıların hasar sınırları 5.5 başlıyor. Bu nedenle 5.6 önemli" dedi.

ŞİMDİ DE ASTROLOGLAR TARİH VERDİ

Deprem korkusunu tetikleyen bir başka açıklama da sosyal medya üzerinde yaşanmaya başlandı. Freyja isimli bir kullanıcının

"27 Nisan gecesi...Cuma gününden (geceye kalmadan) Tokat'ta bulunan herkes il dışındaki akrabalarına haftasonu ziyarete gitsin... Astroloji ile ilgilenenler ise bu tarihin önemini belirtsin" diye paylaşımı dikkat çekti.

Paylaşımı alıntılayarak açıklama yapan Hilal Saraç Official isimli astrolog

"27 Nisan berbat bir tarih! Ben zaten 24-30 Nisan arasına dikkat çektim." paylaşımı yaptı.

Astrologlar sosyal medyada Tokat depremi üzerinden yeni bir iddiada bulundu

KULLANICILAR TEPKİ GÖSTERDİ

Bazı kullanıcılar "Böyle şeylere inanmayın" derken kimisi de "İnsanları korkuya sürüklüyorsunuz. Bir deprem olduktan sonra 'ben demiştim' demek için sıranızı bekliyorsunuz" yorumunda bulundu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler deprem tokat astrolog
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin