AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum Haliç Kongre Merkezi'nde projelerini açıkladı. Silivri'ye metrobüs geliyor, ilköğretim öğrencilerine ücretsiz ulaşım, 100 bin sosyal konut

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum, seçilmesi halinde metrobüs hattının Silivri'ye kadar uzatılacağını söyledi. Kurum İSPARK ücretlerinde de yüzde 25 indirim yapacağını ifade etti. Her mahalleye 7/24 kreş hizmeti vereceklerini müjdesini veren Kurum, ilköğretim öğrencilerine ulaşımın ücretsiz olacağını ifade etti. Yeni evlenecek çiftlere beyaz eşya, ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin 500 lira yardım yapacakları müjdesini de verdi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum Haliç Kongre Merkezi'nde projelerini açıkladı. Silivri'ye metrobüs geliyor, ilköğretim öğrencilerine ücretsiz ulaşım, 100 bin sosyal konut

AK  Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi'nde  seçim vaatleri ve projelerini açıkladı.

İstanbul'da iki yakaya iki tünel yapılacağını duyuran  Kurum, seçilmesi halinde metrobüs hattının Silivri'ye uzatılacağının  Esenler ve Harem otogarlarının taşınacağını, taksi sorununu çözeceğini vaat etti.

İstanbul'da olası depreme karşı önlemlere ve yüksek kiralara ilişkin de projelerini açıklayan Kurum, 600 bin konutun acilen dönüştürülmesi gerektiğini belirterek, "5 yılda yatay mimari eksenli, 650 bin konut inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı. Kurum, 100 bin sosyal konut inşa edileceğini ve ihtiyaç sahiplerine uygun fiyata kiraya verileceğini söyledi.

Her mahalleye 7/24 kreş hizmeti vereceklerini müjdesini veren Kurum, ilköğretim öğrencilerine ulaşımın ücretsiz olacağını ifade etti. İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine 10 bin TL burs verileceğini söyledi. 

Yeni evlenecek çiftlere beyaz eşya, ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin 500 lira yardım yapacakları müjdesini de verdi. İlk kez iş kuracak kadınlara  müjdeyi verdi. Kurum, "İlk işini kuran kadınlara 100 bin lira hibe vereceğiz" dedi.

Kurum sokak hayvanlarıyla ilgili projesini de açıkladı. Kurum, "İstanbul’da maalesef başı boş gezen yüzbinlerce sahipsiz hayvan var, 39 ilçemizde tesislerimizi kuracağız. Sahipsiz hayvanlar, İstanbullular için sorun olmaktan çıkacak"  şeklinde konuştu. 

Kurum'un açıklamalarından satır başları şöyle: 

Bu şehri yönetmek, aklınla, kalbinle, tüm benliğinle İstanbul’un ruhuna teslim olmaktan geçer. Her sokağına, her yuvasına adanmaktan geçer. Biz İstanbul’a adanmış kadrolarız.

İstanbul problemler yumağı haline geldi; kentte büyük karmaşa ve kaos var. İstanbul çaresiz değildir Tüm sorunları bütüncül bir bakış açısıyla, insanı merkeze alan anlayışı hizmete sunuyoruz. Bunun adı 'Sistem İstanbul.' İstanbul son 5 yılda ahengini kaybetti. Bu şehri yeniden dengeye kavuşturacak Sistem İstanbul'u açıklayacağız. İstanbullulara çilesiz, dertsiz bir sosyal yaşam sunacağız. Yeniden eşsiz, benzersiz bir İstanbul için çalışacağız."

İstanbul'da her bir vatandaşımız yılda 288 saatini trafikte kaybediyor. Trafik çilesi ömrümüzden 3,5 yıl alıyor. Hepimiz trafikte zaman enerji kaybediyoruz, yıpranıyoruz. Trafikte kaybettiğimiz vaktimizi, ailemizle, kendimize ayırmak istiyoruz. İstanbul'da 2019'da yüzde 47 olan trafik yoğunluğu bugün yüzde 64'e yükselmiş durumda. Zirve saatlerde bu oran yüzde 90'ları aşıyor.

Açtık dedikleri 40.7 km'lik metro hattının gerçekte 8 km'sini zor yapabildiler. Devam eden metro projelerini iptal ettiler. İptal etmek yetmezmiş gibi metro şantiyelerimize kamyon kamyon hafriyat döktüler. 

ESENLER VE HAREM TAŞINACAK

Esenler ve Harem Otogarlarını taşıyoruz. İki yakada 6 yeni lojistik merkez kuracağız. Bu iki projeyle kent içi trafikte bulunan ve yaklaşık 1 milyon ağır vasıta trafiğini şehrin çeperlerine taşımız olacağız. 

SİLİVRİ'YE METROBÜS

Silivri'ye metrobüs geliyor. Amacımız İstanbul'un her yerinde aynı hizmetleri götürmek. D100 karayolunu düzenleyecek metrobüs hattımızı Tüyap-Slivri hattına kadar uzatacağız. Bunu da çok kısa bir sürede hayata geçirmiş olacağız. İstanbulumuza 250 bin araçlık otopark kazandıracağız. Aynı zamanda bu otoparklar deprem esnasında da toplanma alanı olarak kullanılacak.

İSPRAK'TA YÜZDE 25 İNDİRİM

İstanbulumuza 250 bin araçlık otopark kazandıracağız. Aynı zamanda bu otoparklar deprem esnasında da toplanma alanı olarak kullanılacak.

Kendi evinin önünden aracını park edenlerden ücret almayacağız. Aynı zamanda İSRPAK'ta yüzde 25 indirim yapacağız. İlk yarım saat park ücretsiz olacak. 

Taksi sorununu tamamen çözeceğiz. Tüm sistemleri 'Merkezi Taksi Sistemi' çatısı altında birleştireceğiz. Tek çatı altında bu çalışmaları yaparak taksi sayısını artıracağız.

DEPREM

Deprem bir milli güvenlik sorunudur. Afetlere dirençli İstanbul vadediyoruz. 

Söz verdiklerinin yüzde 5'ini bile yapamadılar. İBB bu konut sayısıyla bizim ilçe belediyemizin başarısının yarısına ulaşamadı. Dönüşüm meselesi sorumluluk ve ciddiyet ister.

1 Nisan sabahı İstanbul'un kaybettiği yılları telafi edeceğiz. İstanbul'da tek riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız. 5 yılda 39 ilçemizde yatay mimari eksenli 650 bin konut inşa edeceğiz.

100 BİN SOSYAL KONUT

Biz öldürülen yavaşlatılan KİPTAŞ ile konutu başlatıyoruz. 15 Nisan'^da başvuruları alacağız. Yarısı Bizden diyerek 700 bin TL hibe desteği sağlayacağız. 700 bin TL kredi desteği ve 100 bin TL de taşınma yardımı vereceğiz. 18 ayda bu konutlarımızı tamamlayacağız.

100 bin sosyal konut üreterek bunları düşük fiyatla kiralayacağız. Bu projelerimizden 39 ilçemiz de yararlanacak. Konutlar kesinlikle satılmayacak. İhtiyaç sahiplerine kiralanacak. Böylece yüksek kira fiyat artışlarına karşı düşük gelirleri koruyacağız.

İKİ ACİL DURUM HASTANESİ KURACAĞIZ

Atatürk Havalimanı'nda afet yönetim merkezi kuruyoruz. Bu merkezden tam donanımlı hastane komleksimizin yardım ve tıbbi malzemelerin lojistiğine kadar afet anında en çok ihtiyaç duyulan hava, kara ve deniz yollarına bağlantı noktalarıyla birlikte hizmet verecek.

İstanbul'umuza 6 yeni lojistik destek merkezleri kuracağız. Toplam sayıyı 7'ye çıkaracağız.

Mevcut iki acil durum hastanemize ek olarak biri Arnavutköy'de biri de Pendik'te olmak üzere iki yeni yeni acil hastanesine daha kavuşturacağız.

Kimseyi haksız yere işten çıkarmayacağız. Meslek edinme projelere öncelik vereceğiz. Her mahalleye kreş hizmeti götüreceğiz. 

BABALARA DA ÜCRETSİZ SEYAHAT HAKKI

Her mahalleye çocuklarımız için 7/24 hizmet verecek kreşler açacağız. Aile kartla 0-4 yaş arası olan annelere verilen ücretsiz ulaşım hakkını değiştiriyoruz. Artık yaşı 0-6'ya çıkarıyoruz. Babalarımıza da çocuklarıyla ücretsiz seyahat hakkı veriyoruz

Adaletli su tarifesi uygulayacağız. 

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ ULAŞIM

İlk işini kuran kadınlara 100 bin lira hibe vereceğiz. Ürünlerin pazarlanmasında kadınlara destek vereceğiz. Okullarda beslenme desteği vereceğiz. İlköğretim öğrencisine ulaşım ücretsiz olacak. 

1 Nisan sabahı gençlerimize yüzde 40 ulaşımda indirim yapacağız. Belediyelerimizin sosyal ve spor tesisleri de yüzde 50'ye varan indirimle gençlerimizin emrinde olacak.

Öğrenci evlerine aylık 25 m3 doğalgaz desteği vererek yanlarında olacağız.

Yeni evlenecek gençlere 50 bin lira beyaz eşya yardımı yaparak yanlarında olacağız. İlk işini kuran gençlere 100 bin lira hibe vereceğiz.

ÖĞRENCİLERE 10 BİN TL BURS

İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerimize aylık 10 bin lira eğitim bursu vereceğiz.

İki yakada 3 büyük yaşlı ve engelli yaşam merkezi kuracağız. 75 yaş üstü yaşlılarımızı online takip edeceğiz.

İHTİYAÇ SAHİBİ EMEKLİLERE DESTEK

İhtiyaç sahibi emeklilerimiz için her ay İstanbul Kartlarına 2 bin 500 lira destek ödemesi yapacağız. 

ESENLER OTOGARI PARK OLACAK

Haliç’in her iki yakası yeniden düzenlenecek.

Tarihi Haydarpaşa Tren Garı ve Moda arasında kıyı düzenlemesi yaparak bu bölgeyi İstanbul’un en güzel alanlarından biri haline getirmek istiyoruz.

Bostancı’dan başlayıp doğuya doğru ilerleyen yeşil sahil bandını Pendik’te yapacağımız çevre düzenlemesiyle birlikte taçlandıracağız.

İstanbul’un tam ortasında artık bu şehre cevap veremeyen Esenler Otogarı’nı yeniden tasarlayarak tamamını bölgenin en büyük parkı haline getireceğiz.

KÖYLERE YÖNELİK PROJELER

Köylerimiz bizim için çok değerli. İstanbul’un 151 köyünde kırsal kalkınma projesi yapacağız. Her mahallemizi, kendi özgün duruşuyla birer turizm destinasyonu olarak yeniden kurgulayacağız.

Köylerimizin enerji ihtiyacını rüzgar ve güneşten sağlayacağız.

Tüm köylerimize doğrudan desteklerimizi sunacağız.

KÜLTÜR SANAT PROJELERİ

Kültür sanat ve turizm ile yaşayan bir İstanbul vadediyoruz. İstanbul için yeni tesisler kuracağız. Mimarisiyle gurur duyduğumuz Atatürk Kültür Merkezimizin bir benzerini de Anadolu Yakası’nda kurulmasını isteyen hemşehrilerimiz var. Anadolu Kültür Merkezi’nin temellerini hızla atacağız.

İstanbul’da iki yeni tiyatroyu kentimize kazandıracağız. İBB Kültür Merkezi’nin sahnelerini kendilerine ücretsiz açarak, amatör tiyatro gruplarını destekleyeceğiz.

İstanbul Kültür Akademisi’ni kuracağız.

25 yaş altı İstanbullulara, İBB Şehir Tiyatroları ve ücretli konserlerde yılda 3 defa ücretsiz bilet gibi avantajlar sağlayan Genç İstanbul Kartı’nı devreye alacağız.

SOKAK HAYVANLARI

İstanbul’da maalesef başı boş gezen yüzbinlerce sahipsiz hayvan var. Annelerimiz endişe içinde, çocuklarımız tehdit altında. Biz bu sorunu farkındayız. Çözümsüz bırakılan bu sorunu gidereceğiz. 39 ilçemize tesislerimizi kuracağız. Bakıma ve tedaviye ihtiyaç duyan hayvanlarımızın ön bakımlarını burada yapacağız, iki büyük hayvan yaşam alanında hayvanlarımızın bakımlarını yapacağız. Sahipsiz hayvanlar, İstanbullular için sorun olmaktan çıkacak

 

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin