2024 Arife günü tatil mi? Kurban Bayramı arife günü yarım gün mü, tam gün mü tatil?

Bu sene Kurban Bayramı arifesi, 15 Haziran 2024 Cumartesi gününe denk geliyor. Bilindiği üzere Kurban Bayramı resmi tatillerden biri sayılıyor. 4 günlük Kurban Bayramı tatili 4 günden 9 güne uzatıldı. Böylece memurlar, 16-23 Haziran 2024 tarihleri arasında izinli olacak. Diğer yandan arife günü tatil olup olmadığı çalışanlar tarafından sorgulanıyor. Peki, 2024 Arife günü tatil mi? Kurban Bayramı arife günü yarım gün mü, tam gün mü tatil?

Google Haberlere Abone ol
2024 Arife günü tatil mi? Kurban Bayramı arife günü yarım gün mü, tam gün mü tatil?

Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı'ndan önceki günü ifade eden arife gününün resmi tatil kapsamında olup olmadığı merak ediliyor. Tüm kamu çalışanları 16 Haziran Çarşamba gününden 23 Haziran Pazar gününe kadar resmi izinli olacak. 4 günden 9 güne çıkarılan bayram tatiline arife gününün dahil edilip edilmediği merak konusu oldu. Öyle ki geçtiğimiz bayramlarda arife günü öğleden sonra yarım gün resmi tatil sayılmıştı. Peki, 2024 Arife günü tatil mi? Kurban Bayramı arife günü yarım gün mü, tam gün mü tatil? İşte konuya ilişkin merak edilenler...

2024 ARİFE GÜNÜ TATİL Mİ?

Arife günü, Kurban ve Ramazan Bayramı'ndan önceki günü ifade ediyor. Bu özel gün, Kurban Bayramı'nda hac ibadetinin yerine getirildiği ve Arafat vakfesinin yapıldığı gündür. Arife gününü İslam alemi oruç tutarak, namaz kılarak, bol bol Kur'an okuyarak, dualar edip, zikirler çekerek geçirir. Ayrıca bu özel günde bayram hazırlıkları yapılır. Alışverişe çıkılır, evler temizlenir, yemekler pişirilir, mezarlık ziyaretleri yapılır.

2024 Arife günü tatil mi? Kurban Bayramı arife günü yarım gün mü, tam gün mü tatil?

KURBAN BAYRAMI ARİFE GÜNÜ YARIM GÜN MÜ, TAM GÜN MÜ TATİL?

2024 Kurban Bayramı 16 Haziran Pazar günü başlıyor, 19 Haziran Çarşamba günü sona eriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz." açıklamasını yaptı.

Yani 2024 Kurban Bayramı'nda memurlar, 9 günlük tatil yapacak. (16-23 Haziran 2024)
Kurban Bayramı arifesi ise bu sene hafta sonuna denk geliyor. 15 Haziran Cumartesi gününe denk gelen arife günü, yarım gün tatil kabul ediliyor. Arife günü tatilinin öğleden sonra saat 13:00'ten itibaren başlaması bekleniyor. Kamu çalışanları arife gününde yarım gün izinlerini kullanabilirken, özel sektör çalışanları arife günü tüm gün çalışmaları halinde mesai ücreti alıyor.

 

2024 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

  • 16 Haziran Pazar: Kurban Bayramı (1.Gün)
  • 17 Haziran Pazartesi: Kurban Bayramı (2.Gün)
  • 18 Haziran Salı Kurban Bayramı (3.Gün)
  • 19 Haziran Çarşamba: Kurban Bayramı (4.Gün)

2024 DİNİ GÜNLER TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin