2 ilde deprem sonrası dikkat çeken uyarı. Prof. Dr. Naci Görür: Bu zon daha fazla üretebilir

Deprem uzmanı Prof. Naci Görür, son meydana gelen depremler sonrasında iki il için dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Muğla Köyceğiz merkezli depremi değerlendiren Prof. Görür, Acıpayam Fay Zonu'nu işaret etti. Adana'daki deprem için ise Savrun Fayı'na dikkat çekerek, dikkat çeken uyarılarda bulundu,

Google Haberlere Abone ol
2 ilde deprem sonrası dikkat çeken uyarı. Prof. Dr. Naci Görür: Bu zon daha fazla üretebilir

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından duyurulan Muğla ve Adana merkezli depremler sonrasında deprem uzmanı Prof. Naci Görür'den dikkat çeken uyarılar ve bilgilendirmeler geldi.

Sosyal medya hesabından Adana ve Muğla'daki depremler sonrasında açıklama yapan Prof. Görür, 4.0 büyüklüğündeki depremlerin meydana geldiği fay zonları ile ilgili de açıklama yaptı.

Muğla Köyceğiz'deki depremle ilgili değerlendirmelerde bulunan Görür, Acıpayam Fay Zonu'nu işaret ederek "Bu zon çok daha büyük deprem üretebilecek kapasitede" uyarısını yaptı. Görür paylaşımında şunları kaydetti: "Arkadaşlar, bugün Karaçam-Köyceğiz/Muğla’da 4,0 deprem oldu. Bu deprem haritada görüldüğü gibi, KD-GB doğrultuda uzanan Acıpayam Fay Zonu üzerinde. Bu zon çok daha büyük deprem üretebilecek kapasitede."

ADANA SAVRUN FAY ZONU

Adana merkezli deprem için Savrun Fayı'na dikkat çeken Görür, bölgenin gerilimli olduğunu söyledi. Görür, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Arkadaşlar, Topallar-Saimbeyli/Adana’da 4,0 deprem oldu. Deprem Savrun Fay Zonuna yakın bir bölgede. Genelde bu bölge gerilimli. Sevgiyle."

Prof. Görür'ün uyarıları sonrası bugün de Adana Saimbeyli merkezli deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü ise 3.6 olarak açıklandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin