Tüm araç sahipleri dikkat, çoğu kişi bu hakkını bilmiyor: Tazminat alabilirsiniz! 10 soruda araç değer kaybı tazminatı

Araç sahipleri, araçları ile kaza yaptıktan sonra tabi ki aracın piyasa değeri de bu durumdan etkileniyor. Kazaya paralel olarak aracın değeri düşüyor. Böyle bir durumda oluşabilecek kaybın karşılanması ise ‘değer kaybı tazminatı’ ile mümkün olabiliyor. Peki kimler, nasıl tazminat alabilir? İşte, detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Tüm araç sahipleri dikkat, çoğu kişi bu hakkını bilmiyor: Tazminat alabilirsiniz! 10 soruda araç değer kaybı tazminatı - Resim: 3

BAŞVURU SIGORTAYA

Araçtaki Hangi Hasarlar İçin Ödeme Yapılıyor?

Daha önce mini onarım ile basit kaporta, cam, lastik, hava yastığı, jant, mekanik, elektrik, elektronik ve döşeme aksamında yapılan onarımlar için değer kaybı tazminatı ödenmiyordu. Şu anda araçlardaki tüm hasarlar için değer kaybı tazminatı ödenebiliyor.

Tazminat Başvurusu Nasıl Yapılır? 

Kaza tespit tutanağı ve değer kaybı talep edilen araca ilişkin hasar ekspertiz raporu, hasar fotoğrafları, aracın ruhsat fotokopisi, sürücü belgesi ile sigorta şirketine bizzat ve yazılı olarak müracaat edilmesi gerekiyor. Bu işi meslek edinip çıkar sağlayan aracı kurumlar var. Bunlarla muhatap olmanıza gerek yok.

Tazminat Kaç Kez Ödenir? 

Her kaza sonrası değer kaybı tazminatı için başvurma hakkınız var.

Ne Kadar Süre İçinde Başvuru Yapılmalı? 

Değer kaybı tazminatının kaza tarihinden itibaren 2 yıl içerisinde talep edilmesi gerekiyor.

Zarar Karşılanmazsa Ne Yapılabilir? 

Sigorta zararı karşılamazsa veya daha düşük bir bedel önerirse Sigorta Tahkim Komisyonu’na (sigortatahkim.org) başvuru yapabilirsiniz. Başvuru gerçekleştirmek için öncelikle ilgili sigorta şirketine başvuru yapılması ve 30 gün içinde ilgili sorunun çözülememiş olması gerekiyor.

SIRADAKİ GALERİ

'Altın bu rakamı geçerse piyasalar çöker' 'Altın bu rakamı geçerse piyasalar çöker'