Kredi faizleri uçuşa geçti, bankalar güncelleme yaptı: İhtiyaç kredilerinde artış 200 baz puanı, ticari kredilerde ise faiz artışı 700 baz puanı geçti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50'ye yükseltmesi sonrası bankalar kredi faizlerinde güncellemeye gitti. Kredi faizleri adeta uçuyor. İhtiyaç kredilerindeki faiz artışı 200 baz puanı, ticari kredilerde ise artış 700 baz puanı geçti. İhtiyaçlarını kredi çekerek tamamlamak isteyenler kara kara düşünmeye başladı. Peki bankalardaki kredi oranları ne oldu?

Google Haberlere Abone ol
Kredi faizleri uçuşa geçti, bankalar güncelleme yaptı: İhtiyaç kredilerinde artış 200 baz puanı, ticari kredilerde ise faiz artışı 700 baz puanı geçti! - Resim: 1

Yeni eşya veya bir takım ihtiyaçlarını gidermek için kredi çekmek isteyenler banka faiz oranlarını görünce ağzı açık kalıyor. Ev veya araba için kredi çekmek ise tamamen hayal oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50'ye çekmesi kredileri vurdu. Bankalar da kredi faizlerinde güncellemeye gitti. 

İhtiyaç kredilerindeki artış 40-200 baz puan arasına çıkarken, ticari kredilerde 700 baz puanlık artırım dikkat çekti. Geçen hafta faiz artışı yapan bankacılık sektörü yeni haftaya da tüm kredi kanallarında faiz artışıyla başladı.

Merkez Bankası’nın faiz artırımı sonrasında artış kredi faiz oranlarına anında yansıdı. Bankalar ihtiyaç kredi faizlerini 40-200 baz puan arasında yükseltti. Ticari krediler uçuşa geçti. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi