Kredi faizleri uçuşa geçti, bankalar güncelleme yaptı: İhtiyaç kredilerinde artış 200 baz puanı, ticari kredilerde ise faiz artışı 700 baz puanı geçti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50'ye yükseltmesi sonrası bankalar kredi faizlerinde güncellemeye gitti. Kredi faizleri adeta uçuyor. İhtiyaç kredilerindeki faiz artışı 200 baz puanı, ticari kredilerde ise artış 700 baz puanı geçti. İhtiyaçlarını kredi çekerek tamamlamak isteyenler kara kara düşünmeye başladı. Peki bankalardaki kredi oranları ne oldu?

Google Haberlere Abone ol
Kredi faizleri uçuşa geçti, bankalar güncelleme yaptı: İhtiyaç kredilerinde artış 200 baz puanı, ticari kredilerde ise faiz artışı 700 baz puanı geçti! - Resim: 2

Ticari kredi faizlerinde de 700 baz puanlık artırımlar gerçekleşti. İhtiyaç kredisinde aylık yüzde 6 seviyelerine çıkarken,ticari kredi faizinde ise yıllık yüzde 59-75 seviyeleri artık normal hale geldi. Merkez Bankası, ihtiyaç ve ticari kredilerde bankalara büyüme sınırı koymuştu. Yeni haftaya konut ve taşıt kredi faiz oranları da artışla başladı.

TARIM KREDİLERİ COŞTU

Bankalar sübvansiyonsuz tarımsal kredi faizlerini de güncelledi. Kamu bankaları da faiz artırımına gitti. Yüzde 47 olan çiftçi kredi faiz oranı da yüzde 51’e çıkarırken, özel bankalarda ise yüzde 60’a kadar dayandı.

Bankacılık sektörü kaynaklarının verdiği bilgiye göre bazı bankalarda yüzde 52 seviyesinde olan ticari kredi faizi yeni haftaya yüzde 59 seviyesinden başladı. Bu 7 puanlık artış neredeyse bir haftada ticari kredi faizinin yüzde 13,5 artışa uğradığını gösteriyor. Bazı bankaların internet sitelerinde yer alan bilgilere göre ise ticari kredi faizinde yüzde 75’e kadar çıkan oranlar göze çarpıyor.

SIRADAKİ GALERİ

Garanti'den emekliye müjdeli haber Garanti'den emekliye müjdeli haber
Kaynak: Medyatava Haber Merkezi