2023 Dünya Mutluluk Raporu açıklandı. Dünyanın en mutlu ülkeleri belli oldu: Peki sizce Türkiye 137 ülke arasında kaçıncı sırada yer alıyor?

Dünya Mutluluk Raporu açıklandı. 137 ülke mutluluk düzeylerine göre sıralandı. Son 5 yıldır olduğu gibi dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı ülke yine Finlandiya oldu. Peki 137 ülkenin değerlendirildiği Dünya Mutluluk Raporu'nda Türkiye kaçıncı sırayı aldı?

Google Haberlere Abone ol
2023 Dünya Mutluluk Raporu açıklandı. Dünyanın en mutlu ülkeleri belli oldu: Peki sizce Türkiye 137 ülke arasında kaçıncı sırada yer alıyor? - Resim: 3

Taşfiliz, Türkiye’nin mutluluk skorunun 2022 raporuna göre, 10 yıl önceye göre düştüğünü ve sıralamada bir önceki yıla göre sekiz sıra gerileyerek 112. sırada yer aldığını dile getirdi. Taşfiliz, “Bu yılki sıralaması 106 olarak açıklanan Türkiye’nin sıralaması yükselmiş gibi görünse de 2022’e ait anket verisinin olmadığı, mutluluk skorunun 2020 ve 2021 verileri ortalamasına göre oluşturulduğunu belirtmek gerekli” dedi.

Taşfiliz, ülkemizde yaşanan doğal afetlerin getirdiği olumsuz etkinin yok sayılamayacağını belirterek, özellikle son yıllarda Türkiye’de yaşanan siyasi olayların da halkın mutluluğuna gölge düşürdüğünü vurguladı. Ancak, bunun sadece Türkiye’ye özgü bir durum olmadığını, tüm dünya genelinde, siyasi gelişmelerin insanların mutluluğu üzerinde etkili olduğunu ifade eden Taşfiliz’e göre siyasi istikrar, adil yönetim, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi faktörler, tüm dünyada insanların mutluluğunu artırmakta önemli rol oynuyor.

SIRADAKİ GALERİ

Bir adet limonu kesin ve yatağınızın altına koyun Bir adet limonu kesin ve yatağınızın altına koyun