2023 Dünya Mutluluk Raporu açıklandı. Dünyanın en mutlu ülkeleri belli oldu: Peki sizce Türkiye 137 ülke arasında kaçıncı sırada yer alıyor?

Dünya Mutluluk Raporu açıklandı. 137 ülke mutluluk düzeylerine göre sıralandı. Son 5 yıldır olduğu gibi dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı ülke yine Finlandiya oldu. Peki 137 ülkenin değerlendirildiği Dünya Mutluluk Raporu'nda Türkiye kaçıncı sırayı aldı?

Google Haberlere Abone ol
2023 Dünya Mutluluk Raporu açıklandı. Dünyanın en mutlu ülkeleri belli oldu: Peki sizce Türkiye 137 ülke arasında kaçıncı sırada yer alıyor? - Resim: 2

Dr. Duygu Taşfiliz, sağlık endişeleri, iş kaybı ve mali zorluklar, yalnızlık ve sosyal izolasyon, eğitimdeki zorluklar ve geleceğe dair belirsizlik dünya genelinde insanların mutluluğunu olumsuz etkilediğine işaret etti. Taşfiliz, ancak göstergelere göre bugün 2019’da olduğumuzdan daha nazik bir toplum olduğumuzu ifade ederek, yardım etmenin, bağış yapmanın ve gönüllülük durumunun 2020’de dünya çapında arttığını, 2021’de rekor seviyelere ulaştığını söyledi.

Bu değerlerin 2022’de de pandemi öncesine kıyasla yaklaşık dörtte bir yukarıda seyrettiğini kaydeden Taşfiliz, “Hayatta güvenecek birine sahip olmak, mutluluğumuz için COVID-19 salgını sırasında öncesinden daha önemli hale geldi. Dünyanın her yerinde yardımseverlik ve nezaketteki artış, insanların esenliğinin korunmasına yardımcı oldu” açıklamasını yaptı.

Taşfiliz, rapordaki mutluluk sıralamasında Finlandiya’nın, üst üste altı yıldır en mutlu ülke sıralamasında liderliğini koruduğunu söyledi. Diğer mutlu ülkeler arasında Danimarka, İzlanda, İsrail ve Hollanda yer alıyor. Litvanya, 2017’den bu yana 30’dan fazla sıra yükselen ilk yirmideki tek yeni ülke. Afganistan ve Lübnan ise rapordaki en mutsuz iki ülke olmaya devam ediyor. Türkiye ise 106 sırada.