2023 Dünya Mutluluk Raporu açıklandı. Dünyanın en mutlu ülkeleri belli oldu: Peki sizce Türkiye 137 ülke arasında kaçıncı sırada yer alıyor?

Dünya Mutluluk Raporu açıklandı. 137 ülke mutluluk düzeylerine göre sıralandı. Son 5 yıldır olduğu gibi dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı ülke yine Finlandiya oldu. Peki 137 ülkenin değerlendirildiği Dünya Mutluluk Raporu'nda Türkiye kaçıncı sırayı aldı?

Google Haberlere Abone ol
2023 Dünya Mutluluk Raporu açıklandı. Dünyanın en mutlu ülkeleri belli oldu: Peki sizce Türkiye 137 ülke arasında kaçıncı sırada yer alıyor? - Resim: 1

Dünya Mutluluk Raporu açıklandı. 137 ülke mutluluk düzeylerine göre sıralandı. Son 5 yıldır olduğu gibi dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı ülke yine Finlandiya oldu. Sonuçlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Doktor Öğretim Üyesi Duygu Taşfiliz, “Rapor, 2019 yılına göre daha nazik bir toplum olduğumuz sonucu ortaya çıktı” dedi.

Taşfiliz, raporda dikkat çeken veriler olduğunu belirterek, özellikle pandemi sonrası dönemde mutluluk getiren faktörlerin önem kazandığını söyledi ve son yıllarda yaşanan krizlere rağmen, dünya nüfusunun çoğunluğunun son derece dirençli olduğunu ve COVID-19 salgını yıllarında dünya genelinde yaşam memnuniyeti ortalamalarının pandemi öncesi dönemlerle aynı seviyelerde kaldığını söyledi.

137 ülkenin değerlendirildiği Dünya Mutluluk Raporu'nda Türkiye 106. sırayı aldı. Dr. Taşfiliz hem sıralamayı hem de Türkiye'yi şu sözlerle değerlendirdi: “Bazen nereye dönersek dönelim karmaşa ve yıkım, tartışma ve çatışmalar, siyasi gerilimler ve savaşlar görürüz. Ancak rapora göre, dünyanın dört bir yanındaki insanlar günlük yaşamlarında başkalarından daha fazla nezaket, yardım ve destek algılıyor. Krizler bir anlamda, zorlukları aşmak için insanları birbirine yardım etmeye daha istekli hale getirdi” değerlendirmelerini yaptı.