1999 sonrası için EYT fırsatı! 5 maddelik detayla birçok kişiye emeklilik yolu. İşte birçok sigortalıya emeklilik yolu açacak fırsatın detayları

EYT yasası 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış yılını ve primini tamamlamış sigortalıları kapsıyor. Ancak 8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olanlar açısından da EYT'li olmak için bazı imkanlar var. İşte birçok sigortalıya emeklilik yolu açacak fırsatın detayları.

Google Haberlere Abone ol
1999 sonrası için EYT fırsatı! 5 maddelik detayla birçok kişiye emeklilik yolu. İşte birçok sigortalıya emeklilik yolu açacak fırsatın detayları - Resim: 2


3-FİİLİ HİZMET ZAMMI İLE YAPRANMA KAZANANLAR

5510 sayılı yasanın 40. Maddesinde sıralanan meslek sahipleri yıpranma günleri kadar işe giriş tarihlerini geri çekebiliyor. Bu durum onların işe girişlerini 8 Eylül 1999 öncesine getirebilir.

4-AVUKATLIK STAJ SÜRESİNİ BORÇLANANLAR

Staj süreleri normal şartlarda borçlanılamıyor. Ancak avukatlık stajı yapanlar bu süreleri borçlanabiliyor. Bu 1 yıllık süre işe giriş tarihini geri çekerek 8 Eylül 1999 öncesine götürebilir.

5-HİZMET TESPİTİ İLE BAŞLANGICI TESCİL ETTİRENLER

Geçmiş dönemde sigortaları yapılmış ancak primleri eksik ya da yatırılmamış olanlar hizmet tespit davası açarak, bu tarihleri giriş olarak tescil ettirebilir. Eğer bu dönem 8 Eylül 1999 öncesi ise bu sigortalılar da EYT'li olur.

SIRADAKİ GALERİ

Benzine 10 günde 3. indirim geliyor: İşte fiyatlar Benzine 10 günde 3. indirim geliyor: İşte fiyatlar