Togg'a özel düşük faizli kredi! Hangi bankalar Togg kredisi verecek. Togg taksitle alınabilecek mi. Togg kredisi verecek bankalar hangileri?

Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg için sipariş hakkı kazanan asıl ve yedek talihliler belli oldu. Peki, hangi bankalar Togg kredisi verecek, Togg taksitle alınabilecek mi, Togg kredisi verecek bankalar hangileri? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Togg'a özel düşük faizli kredi! Hangi bankalar Togg kredisi verecek. Togg taksitle alınabilecek mi. Togg kredisi verecek bankalar hangileri?

Yerli otomobil Togg için ön sipariş sahipleri belli oldu. 177 bin 467 kişinin ön başvuru yaptığı çekilişten 20 bin asil 20 bin yedek talihli listesi belirlendi.

Gerçekleşen çekilişle 20 bin asıl ve 20 bin yedek talihli ön siparişe hak kazandı.

 Togg için sipariş hakkı kazanan asıl ve yedek talihliler belli oldu. Peki, hangi bankalar Togg kredisi verecek? İşte Togg için kredi veren bankalar...

TOGG AÇILIMI NEDİR?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu veya kısaca Togg, Türkiye merkezli bir otomobil üretici şirkettir.

TOGG T10X FİYATI NEDİR?

T10X fiyatları şu şekilde:
V1 RWD Standart menzil: 935 bin TL
V2 RWD Standart menzil 1 milyon 55 bin TL
V2 RWD Uzun menzil: 1 milyon 215 bin TL

Togg'a özel düşük faizli kredi! Hangi bankalar Togg kredisi verecek. Togg taksitle alınabilecek mi. Togg kredisi verecek bankalar hangileri?

TOGG NEREDE ÜRETİLİYOR?

Bursa'nın Gemlik ilçesinde yer alan fabrikanın yapımına ilk olarak 18 Temmuz 2020'de başlandı. Sahası yaklaşık 1 milyon 200 bin metrekare olan fabrika, 29 Ekim 2022 tarihinde Türkiye cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılmıştır.

TOGG KREDİ İLE ALINABİLECEK Mİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Togg’un finansmanına ilişkin "Kamu ve katılım bankaları, bu araçlara (Togg) ulaşım noktasında, gerekirse kazanmamak üzere düşük maliyetlerle gerekli destekleri verecek." demişti.

Togg ve benzeri elektrikli araçların ülkede kullanımını sağlamak için ÖTV'de değişime giderek vergi yükünü en aza indirdiklerine değinen Nebati, şöyle konuştu:

"Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız bir talimat verdi, çağrıda bulundu. Bu otomobile rahat ulaşımın sağlanabilmesi için bankaların bir çalışma yapması noktasında. Gelmeden, kamu bankalarımızla tekrar bir görüşme gerçekleştirdik. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ile katılım bankalarımız bu konuda gerekli teşvikleri verecek. Gerekirse kazanmamak üzere, artık faiz oranları da çok düştü, çok daha düşük maliyetlerle kar da etmeyecek şekilde bu araçlara ulaşım noktasında gerekli destekleri vereceklerdir. Biz bu yapının Hazine ve Maliye Bakanlığını ilgilendiren, hangi alanda, ne tür bir sorun varsa onunla iletişim halindeyiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank bu konuda çok hassas, sürekli bizi dürtüklüyor. Biz de bu aracın Türkiye'de yollara rahat bir şekilde çıkması için adımlarımızı atmaya devam edeceğiz." dedi. 

Şu an Togg kredisi için bankalardan açıklama yapılması bekleniyor. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin