İşçilere rekor zam. Maaşlar yüzde 150 arttı. İşte işçilerin güncel maaşları

Çorum Belediyesi işçilere rekor bir zam verdi. İmzalanan 2024 toplu sözleşmesiyle işçilere yüzde 150 zam verildi. İşçi maaşları 41.500 TL'ye çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İşçilere rekor zam. Maaşlar yüzde 150 arttı. İşte işçilerin güncel maaşları

Çorum Belediyesi’ndeki daimi işçiler için 2024 toplu sözleşme görüşmeleri rekor bir zamla tamamlandı. İşçi maaşlarına yüzde 150 artış yapıldığı sözleşme, düzenlenen törenle imzandı.

Çorum Belediyesi’nde çalışan daimi işçileri ilgilendiren 2024 yılı toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, işçiyi memnun eden rekor bir zam kararıyla kararla tamamlandı. Çorum Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında atılan imza ile daimi işçinin 2024 yılının ilk altı ayında alacağı ortalama ücrette önemli oranda iyileştirme sağlandı.

"SENDİKA MÜTEŞEKKİR"

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, sözleşme imza töreni için sendika yöneticileri ve işçilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Sözleşmenin detayları hakkında bilgi veren Hizmet-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu, işçiyi memnun eden güzel bir sözleşmeye imza attıklarını dile getirdi.

"BAŞKAN BİZİ KIRMADI"

Köroğlu, “Belediye başkanımız bizleri kırmadı. 1 yıllık çok güzel bir sözleşme oldu. İşçi kardeşlerimize yüzde 150’ye yakın bir artış yaptık. Yevmiye ücretleri, aile ve çocuk yardımı, yemek yardımı ve diğer sosyal yardımlarla birlikte daimi işçimizin önemli oranda artış yaptık. İşçimize hak ettiği ücreti verdik.” dedi.

Köroğlu, sözleşme kapsamında yılın ikinci altı ayında da enflasyon oranında maaşlarda artış yapılacağını belirerek “01 Temmuz’da memura yapılan zam oranında yeniden artış yapılacak. İşçinin alın terinin karşılığını verdiği için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi.

"TOPYEKÜN BAŞARI"

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da imzaladıkları yeni toplu sözleşmenin hayırlı olmasını temenni etti. Belediyecilik hizmetlerinde topyekun bir başarıya imza attıklarını dile getiren Başkan Aşgın “Bunu tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Bizim merkezimizde adalet ve hakkaniyet vardır. Bizim kardeşlerimiz kışın soğukta yazın sıcakta fedakarca çalışıyorsa biz bu hakkı teslim etmeliyiz.

"MUAZAM BİR ARTIŞ"

Yüzde 150 artışla muazzam bir sözleşme imza attıklarını dile getiren başkan Aşgın “Gerçekten işçimiz bunu hak ettiği için veriyoruz. Bizim işçimizin evini geçindirmesi, çocuklarına güzel bir gelecek hazırlaması için hak ve adalet ölçüsü ile sözleşmemizi belirledik. Hayırlı olsun.” dedi.

ANKARA DA ZAM YAPTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da çalışanlara zam yapıldığını açıkladı. Yavaş, "Personel ücretlerine 2023 Ocak ayında %45, Temmuz ayında %36 ve 2024 Ocak ayında %70 olmak üzere bir yılda kümülatif olarak %235 zam yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin