En düşük emekli maaşı asgari ücrete mi eşitlenecek? Ekonomi profesörü Sefer Şener canlı yayında açıkladı: Emekliler Yılı ilan edilmişti, 14-15 bin lira seviyesine çıkabilir

tv100 canlı yayınında Kerem Kırçuval'ın sunduğu 9'dan 12'ye programına katılan Ekonomi profesörü Sefer Şener emeklileri ilgilendiren çok önemli açıklamalarda bulundu. "En düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlenecek mi?" sorusuna Prof. Dr. Sefer Şener, emeklileri heyecanlandıran bir yanıt verdi.

En düşük emekli maaşı asgari ücrete mi eşitlenecek? Ekonomi profesörü Sefer Şener canlı yayında açıkladı: Emekliler Yılı ilan edilmişti, 14-15 bin lira seviyesine çıkabilir

tv100'de canlı yayımlanan Kerem Kırçuval'ın sunduğu 9'dan 12'ye programına katılan ekonomi profesörü Sefer Şener emekliler, piyasalar ve konut fiyatları ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

 "En düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlenecek mi?" sorusunu yanıtlayan Prof. Dr. Sefer Şener şu ifadeleri kullandı: "17 bin liraya yükseltilmesi ya da en azından 14-15 bin liralık bir taban maaş olması, 10 bin liranın üzerine çıkılabileceği konuşmalar yapılıyor. Çünkü biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanı bu yılı özellikle ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan etti. Bu hükümetin çalıştığı konulardan bir tanesi. Ev hanımları, 9 bin 200 gün prim gününün düşürülmesi gibi konular da çalışılıyor" ifadelerini kullandı.

FED KARARI NE OLACAK?

Prof. Dr. Sefer Şener, ABD Merkez Bankası Fed'in alacağı kararı da değerlendirdi. Piyasaların tamamının faiz konusunda değişmeme yönünde tahmininin olduğunu söyleyen Prof. Şener, "Bu hafta alınacak kararda aşağı yukarı piyasaların tamamı ABD’nin faiz değiştirmesini beklemiyor. Mayıs-Haziran ABD’deki faiz değişiklikleri belli bir süreliğine rafa kaldırılmış durumda.." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki konut fiyatlarındaki fahiş artışa da dikkat çeken Prof. Sefer Şener, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararına dikkat çekerek şunları söyledi: "Bu ay alınmış olan kararın etkisini bile 3 ay sonra piyasalarda hissetmeye başlayacağız. Hal böyle olunca bu konuda kamuoyunu beklentiye sokmamak lazım. Eğer enflasyon ile mücadele edilecekse, bu para politikasının en az 1 yıl süreyle bu şekilde muhafaza edilmesi…"

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin