Emekli ikramiyelerinin 15 bin lira olması gerektiği açıklandı. TÜİK hesabına göre en düşük emekli maaşı sadece 1 ayda 628 lira eridi

TÜİK tarafından yapılan hesaplamalara göre emekli aylıkları yılbaşından bu güne kadar 628 lira eridi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre enflasyonun emekli maaşı üzerindeki etkisi değerlendirildi. Taşçıer, milyonlarca emeklinin yoksullukla ve açlıkla karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, "Emeklilere ödenecek bayram ikramiyesi 15 bin lira olmalı" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Emekli ikramiyelerinin 15 bin lira olması gerektiği açıklandı. TÜİK hesabına göre en düşük emekli maaşı sadece 1 ayda 628 lira eridi - Resim: 2

Aylıklarla ilgili hakkaniyetli ve emekliyi rahat ettirecek bir karar alınmadığını savunan Taşcıer, emeklilere ödenecek bayram ikramiyesinin 15 bin lira olması gerektiğini daha önce söylediklerini, söylemeye de devam edeceklerini kaydetti.

Taşcıer, "Bu tutar emekliye bir lütuf değil, yaşamını insanca sürdürebilmesi için zaten verilmesi gereken hakkıdır. Enflasyonun bu denli yakıcı olduğu bir ortamda, emeklilere üç beş bin liraları reva görmek demek, vatandaşı sefalete terk etmek demektir. On milyonlar etin tadını unuttu diyorduk, artık yumurta bile alamaz noktaya geldiler. Bu gidişin sonu korkunç bir açlık krizidir" ifadesini kullandı.

SIRADAKİ GALERİ

Garanti BBVA'dan emeklileri sevindirecek haber Garanti BBVA'dan emeklileri sevindirecek haber