Parmağını kaldırdı Bu Fırsatı Kaçırmayın dedi! Selçuk Geçer altın sahiplerine seslendi

Yüksek dolar kuru tahminleriyle bilinen ve zaman zaman da ekonomi yönetiminin tepkisini çeken ekonomist Selçuk Geçer, bu kez dolar için değil ama altın fiyatları için çok çarpıcı bir değerlendirme yaptı ve elinde altını olanlara ya da altın almak isteyenlere seslendi...

Google Haberlere Abone ol
Parmağını kaldırdı Bu Fırsatı Kaçırmayın dedi! Selçuk Geçer altın sahiplerine seslendi - Resim: 1

Ortadoğu’daki gerilimler altın piyasasında önemli dalgalanmalara yol açtı. Bölgedeki siyasi ve askeri çatışmaların etkisiyle, altının ons fiyatı 2.417 dolara kadar yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu rekor artış, yatırımcıların güvenli liman olarak görülen altına yönelmelerinden kaynaklandı.

Ancak, savaş geriliminin azalması ve bölgede kısmi bir istikrarın sağlanmasıyla birlikte, altın fiyatları düşüşe geçti. Rekor seviyeyi gören ons fiyatı, 2.364 dolara kadar geriledi. Bu dalgalanmalar, piyasalarda tedirginlik yaratırken, bazı yatırımcılar için fırsatlar sundu.

İsrail - İran gerginliğine rağmen ivmesini bozmayan ve rekor üzerine rekor kıran altın haftaya düşüşle başladı. Pazartesi gününü düşüşle kapatan altın, salı gününe de aşağı yönlü başladı. ABD'deki finansal verilerin açıklanması sonrasında altın yeniden yükselişe geçti.

Geçtiğimiz hafta dalgalı seyrini koruyan altın nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte toparlandı. Merkez Bankası tarafından açıklanan enflasyon raporu ile birlikte altında yükseliş ivmesinin başlaması tahmin ediliyordu ancak düşüş devam etti.

Peş peşe rekorlar kıran ons ve gram altın cuma günü kaç liradan satılıyor? Yeni rekorlar peş peşe gelecek mi derken altın yeniden yükselişe geçecek mi. Peki altın yatırımcıları için yatırım fırsatını kaçırdı mı?

Gram altın dün piyasalarda 2.466,23 TL'den, çeyrek altın 4.067 TL'den, yarım altın ise 8.133 TL'den kapanış yaptı.