Emekli ikramiyelerinin 15 bin lira olması gerektiği açıklandı. TÜİK hesabına göre en düşük emekli maaşı sadece 1 ayda 628 lira eridi

TÜİK tarafından yapılan hesaplamalara göre emekli aylıkları yılbaşından bu güne kadar 628 lira eridi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre enflasyonun emekli maaşı üzerindeki etkisi değerlendirildi. Taşçıer, milyonlarca emeklinin yoksullukla ve açlıkla karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, "Emeklilere ödenecek bayram ikramiyesi 15 bin lira olmalı" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Emekli ikramiyelerinin 15 bin lira olması gerektiği açıklandı. TÜİK hesabına göre en düşük emekli maaşı sadece 1 ayda 628 lira eridi - Resim: 1

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, yazılı açıklamasında, milyonlarca emeklinin, yoksullukla ve açlıkla karşı karşıya olduğunu belirtti.

İnsanların geçinemediğini, kayıt dışı olanlar hariç 6 milyondan fazla emeklinin ya bir işte çalıştığını ya da iş aradığını aktaran Taşcıer, "Enflasyona ezdirmiyoruz denilen emeklilere yapılan yılbaşı artışı daha ilk aydan eridi bile. En düşük emekli aylığı alan bir emeklinin, TÜİK'in gerçek dışı hesabına göre bile aylığının alım gücü 628 lira azaldı." değerlendirmesinde bulundu.