Dolandırıcılık mağdurlarını korumamakla suçlanıyor. Citibank ABD'de davalık oldu

New York Başsavcısı Letitia James, Citibank'a karşı açılan dava kapsamında, bankanın dolandırıcılık mağdurlarına yeterli koruma sağlayamadığı ve mağdurların zararını karşılamayı reddettiği iddiasında bulundu. Savcılık, Citibank'ın yasa dışı bir şekilde dolandırıcılık mağdurlarına geri ödeme yapmayı reddettiğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Dolandırıcılık mağdurlarını korumamakla suçlanıyor. Citibank ABD'de davalık oldu

Eyalet Başsavcılığından yapılan açıklamada, açılan davada Citibank'ın yetkisiz hesap devralmalarını durdurmak için güçlü korumalar uygulamadığı, hesap sahiplerini, hesapları saldırıya uğradıktan ve fonlar çalındıktan sonra hakları konusunda yanılttığı ve dolandırıcılık mağdurlarına yasa dışı bir şekilde, geri ödeme yapmayı reddettiğinin öne sürüldüğü bildirildi.

Başsavcılığın, bankanın dolandırıcılık faaliyetlerine uygun ve hızlı yanıt vermediğini tespit ettiği belirtilen açıklamada, Citibank'ın zayıf güvenliğinin bir sonucu olarak, New York'taki müşterilerin milyonlarca dolarını dolandırıcılara ve bilgisayar korsanlarına kaptırdığı vurgulandı.

Açıklamada, Başsavcı James'in Citibank'ı, müşterilerini korumadaki başarısızlığından sorumlu tutmaya çalıştığı, Bankanın zarara uğrayan New Yorklulara faizle geri ödeme yapmasını, cezalar ödemesini ve dolandırıcıların tüketicilerin fonlarını çalmasını önlemek için gelişmiş savunma yöntemleri benimsemesini talep ettiği aktarıldı.

James, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bankaların parayı saklamak için en güvenli yer olduğunun düşünüldüğünü ancak Citibank'ın ihmalinin dolandırıcıların milyonlarca doların çalınmasına neden olduğunu belirtti.

Birçok New Yorklunun faturalarını ödemek veya tasarruf yapmak için çevrim içi bankacılığa güvendiğinin altını çizen James, "Eğer bir banka müşterilerinin hesaplarını güvence altına alamazsa en temel görevini yerine getirmiyor demektir. Citibank'ın müşterilerin hesaplarından milyonlarca doların çalınmasını koruma ve önleme konusundaki başarısızlığının hiçbir mazereti olamaz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: A.A
Etiketler ABD dava dolandırıcı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin