Dar gelirli vatandaşın ev sahibi olması artık mümkün: İlk evim kredi şartları neler. Konut kredisi başvuru şartları neler?

Geliri dar olan vatandaşın ev sahibi olmasını destekleyecek ilk evim kampanyası! 2024 yılı ilk evim başvurusu için gerekli olan kredi şartları neler. Ev kredisi başvuruları nasıl değerlendirilir. İlk evim başvurusu yapmak isteyenler nelere dikkat etmeli. Konut kredisi başvuru şartları neler. İlk evim konut kredisi için vade ne kadar olacak? İşte detaylar...

Dar gelirli vatandaşın ev sahibi olması artık mümkün: İlk evim kredi şartları neler. Konut kredisi başvuru şartları neler?

2024 yılı, birçok kişi için ilk ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir dönem olabilir. Ancak, bu hayale ulaşabilmek için bazı önemli kredi şartlarını sağlamak gerekiyor...

İLK EVİM BAŞVURUSU YAPMAK İSTEYENLERİN DİKKATİNE

İlk evim başvurusu yapmak isteyenlerin dikkate alması gereken en önemli faktörlerden biri, kredi geçmişidir. Bankalar, kredi skorunuza bağlı olarak kredi başvurularını değerlendirecektir. Kredi skorunuz ne kadar yüksekse, kredi alabilme ihtimaliniz de o kadar yüksek olacaktır. Bu nedenle, kredi skorunuzu düşük tutmamak için düzenli olarak kredi kartı veya diğer kredi ödemelerinizi zamanında yapmanız önemlidir.

EV KREDİSİ BAŞVURULARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Bankalar, ev kredisi başvurularını değerlendirirken başvuru sahibinin gelir durumunu da göz önünde bulundururlar. İlk evim başvurusu için genellikle düzenli bir gelir beyan etmeniz gerekmektedir. Gelirinizin kredi taksitlerini ödeme gücünüzü karşılaması bankalar için önemli bir faktördür.

BAZI TASARRUFLARA SAHİP OLMANIZ GEREKİYOR

Ev kredisi için başvuruda bulunmadan önce, genellikle bazı tasarruflara sahip olmanız beklenir. Bankalar, yatırım yapma ve krediyi geri ödeme yeteneğinizi gösteren birikimlerinizi değerlendirecektir. Bu nedenle, bir ev almak için biriktirmiş olduğunuz tasarruflarınızın olması, başvurunuzun olumlu sonuçlanma olasılığını artırabilir.

KREDİ BAŞVURULARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Bankalar, kredi başvurularında başvuru sahibinin iş sürekliliğini de dikkate alır. Düzenli bir işte çalıştığınızı ve istikrarlı bir gelir elde ettiğinizi göstermek, kredi şartlarını yerine getirmeniz açısından önemlidir. Bankalar, genellikle belli bir süre boyunca aynı işte çalışma ve gelir akışının devamlılığını sağlama koşulları koymaktadır.

Dar gelirli vatandaşın ev sahibi olması artık mümkün: İlk evim kredi şartları neler. Konut kredisi başvuru şartları neler?

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ AÇIKLADI

Kabine toplantısı sonrası konuyla ilişkin  açıklama yapan Cevdet Yılmaz; " İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik onu bu şekilde yapmış olduk. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor" dedi. 

KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Geliri dar olan vatandaşın ev sahibi olmasını destekleyecek ilk evim kampanyasından faydalanabilmek için, daha önce konut sahibi olmamanız ve 1 yıl içinde konut alacağınız ilde konut satışı yapmamış olmanız gerekiyor. Satın alınan konutların da 5 yıl boyunca satılamayacağı şartı koyuluyor. 

VADE NE KADAR OLACAK?

İlk evim konut kredisi için, kredi vadesinin 15 yıl olması bekleniyor. Proje, 180 ay vadelendirme imkanı sunabilir. 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin