Canlı yayında açıklama yaptı. Emekli maaşı 26 bin TL olacaktı! Emeklilerin maaşıyla ilgili flaş açıklama

Emeklilerin ekonomik durumuyla ilgili flaş bir açıklama geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Emeklilerin maaşı 26 bin lira olacaktı...

Google Haberlere Abone ol
Canlı yayında açıklama yaptı. Emekli maaşı 26 bin TL olacaktı! Emeklilerin maaşıyla ilgili flaş açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul seçimlerine ilişkin “Ben geçen seçimdeki 608 binlik farkın üzerine çıkacağımızı düşünüyorum. Çünkü Ekrem Bey o günden bugüne oy vereni pişman edecek bir şey yapmadı” dedi.

Eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın İstanbul seçimlerini etkileyecek bir açıklama yapmasını beklemediğini ifade eden Özel, “Böyle bir açıklama gelirse bizde ona göre açıklamamızı yaparız” dedi.

İstanbul’da DEM Parti ile CHP arasında protokol imzalandığı iddialarına ilişkin de Özel “Bunu bütün taraflar yalanladı. Alttaki bütün imzalar sahte. Siyaseti böyle basitleştirmemek, ucuzlaştırmamak lazım. Tamamen yalan. Bu seçimi kazanmak için bunlara tamah ediyorlarsa gerçekten çok zor durumdalar” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV’de Seda Selek’in sunduğu “Seçim Özel” programına konuk oldu. Özel, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kilis’in sürprizlere gebe olduğunu belirten Özel, “Kilis bizim geçmişte milletvekilimizin olmadığı, iddiamızın olmadığı, oyumuzun oldukça düşük olduğu bir yerdi. Kilis’te 37 yaşında genç bir adayımız var. Kilis’te başa baş bir yarış halindeyiz. 37 yaşında genç bir avukatımız Kilis’te seçimleri kazanmaya çok yakın” dedi. Özel, Gaziantep’te belediye sayılarını ve oylarını arttıracaklarını söyledi.

Özel, Giresun’u ve Kırıkkale’yi alacaklarını, Malatya’da ise yarım puan geride olduklarını belirtti. Özel, “Bursa, Balıkesir, Manisa, Denizli’den benim inancım bu 4’ünden 2’sini kesin alacağız. Yüzde 80-90 3’ünü alacağız. Belki 4’nü birden alacağız. Hepsi birbirinden iddialı” diye konuştu.

Canlı yayında açıklama yaptı. Emekli maaşı 26 bin TL olacaktı! Emeklilerin maaşıyla ilgili flaş açıklama
Caption

 

Emekli maaşı 26 bin TL olacaktı

Emeklilerin sorunlarına değinen Özel, şöyle konuştu: Emekliye ‘Ben sizi enflasyona ezdirmeyeceğim’ diyen Erdoğan bu sözü verdiği 3 Kasım 2002’de en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Hiç ellemese, hiç uğraşmasa, emeklilerin düzenini bozmasa bugün 1,5 asgari ücret 26 bin lira olacaktı. En düşük emekli maaşı 10 bin lira... Emekliler meydanlara gelirseniz, benimle olursanız, sesime ses verirseniz, sesinizi duyuracağım. Hakkınızı alana kadar mücadele edeceğiz... 3 Kasım 2002 en düşük emekli maaşı 8 tane çeyrek altın satın alıyor, bugün 2,5 tane, her ay 5,5 çeyrek altın kayıp...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin